Салат з авокадо та креветками
Кухня
Інгредієнти:
- 250 г креветок
- 3 ст.л. оливкової олії
- 1 авокадо
- 1 огірок
- 0,5 лимону
- зелень, сіль, спеції за смаком
- 1 ч.л. кедрових горішків
Рецепт приготування:
Сполучення різних смаків створює ідеальну гармонію. Кедрові горішки виділяють структуру головних компонентів страви. Цих інгредієнтів досить для приготування салату на 2 особи.
- За потреби очистіть креветки. Ретельно промийте їх під проточною водою.
- Викладіть морепродукти в сковороду з розігрітою олією. Обсмажуйте не більше двох хвилин. Викладіть на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру.
- Розріжте авокадо навпіл і вийміть кістку. Ножем наріжте м'якоть кубиками, не прорізаючи м'якоть. Обережно та уважно за допомогою столової ложки вийміть її.
- Огірок очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками. Для салату краще вибирати молоді і середні за розміром екземпляри - у них насіння дрібні і майже непомітні. Якщо огірок великий, видаліть середину чайною ложкою.
- Приготуйте заправку. Сік з половини лимону змішайте з оливковою олією та сіллю.
- У відповідний посуд викладіть всі інгредієнти і полийте заправкою. Посипте горішками.
Салат виходить особливо ароматним і смачним, якщо приправити його сумішшю з чорного перцю та паприки. Рекомендується підсмажити кедрові горішки на сухій сковороді - так продукт розкриє свій природний аромат.
Додавання свіжої зелені або свіжих трав також може надати салату додаткової нотки смаку і аромату. Насолоджуйтеся цією чудовою стравою, яка обов'язково вразить ваших гостей!