Салат з авокадо та креветками

Салат з авокадо та креветками
4.7
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 250 г креветок
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 1 авокадо
  • 1 огірок
  • 0,5 лимону
  • зелень, сіль, спеції за смаком
  • 1 ч.л. кедрових горішків

Рецепт приготування:

Сполучення різних смаків створює ідеальну гармонію. Кедрові горішки виділяють структуру головних компонентів страви. Цих інгредієнтів досить для приготування салату на 2 особи.

  1. За потреби очистіть креветки. Ретельно промийте їх під проточною водою.
  2. Викладіть морепродукти в сковороду з розігрітою олією. Обсмажуйте не більше двох хвилин. Викладіть на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру.
  3. Розріжте авокадо навпіл і вийміть кістку. Ножем наріжте м'якоть кубиками, не прорізаючи м'якоть. Обережно та уважно за допомогою столової ложки вийміть її.
  4. Огірок очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками. Для салату краще вибирати молоді і середні за розміром екземпляри - у них насіння дрібні і майже непомітні. Якщо огірок великий, видаліть середину чайною ложкою.
  5. Приготуйте заправку. Сік з половини лимону змішайте з оливковою олією та сіллю.
  6. У відповідний посуд викладіть всі інгредієнти і полийте заправкою. Посипте горішками.

Салат виходить особливо ароматним і смачним, якщо приправити його сумішшю з чорного перцю та паприки. Рекомендується підсмажити кедрові горішки на сухій сковороді - так продукт розкриє свій природний аромат.

Додавання свіжої зелені або свіжих трав також може надати салату додаткової нотки смаку і аромату. Насолоджуйтеся цією чудовою стравою, яка обов'язково вразить ваших гостей!