Салат з йогуртом замість майонезу, з помідором та огірком

Салат з йогуртом замість майонезу, з помідором та огірком
4.4
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 15 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Для салату:

  • 3 середні помідори
  • 2 невеликих огірки
  • сіль - за смаком

Для заправки:

  • 200 мл йогурту без добавок
  • 1 зубчик часнику
  • по 1 ч.л. меду та яблучного оцту
  • спеції за смаком

Рецепт приготування:

Ця страва відзначається яскравим смаком та соковитістю. Вона ідеально пасує до вареного чи смаженого картопляного гарніру. Йогуртова заправка додає нових ноток у звичайну страву. Ця рецептура розрахована на дві порції і готується всього за 15 хвилин.

  1. Овочі ретельно миємо. За потреби, огірки очищаємо від шкірки.
  2. Помідори і огірки нарізаємо невеликими кубиками. Солимо кожний овоч окремо. Це допоможе розкрити їхній смак та природний аромат.
  3. Готуємо заправку. Для цього часник очищаємо та дрібно нарізаємо. Добре солимо його.
  4. Додаємо йогурт, зелень, оцет та мед. Солимо та приправляємо за смаком. Ретельно перемішуємо.
  5. Заливаємо заправку в миску з овочами.
  6. Салат готовий. Смачного!

Додайте гостроти салату, додавши ріпчасту чи червону цибулю. Якщо вам не подобається гострий смак огірка, легко замініть його солодким сортом або витримайте в гарячій воді з додаванням оцту. Також можете додати кедрові горішки, які приємно хрумтять під час дегустації. Краще всього заправляти салат безпосередньо перед подачею, щоб продукти не втратили своєї свіжості.