Салат з йогуртом замість майонезу, з помідором та огірком
Кухня
Інгредієнти:
Для салату:
- 3 середні помідори
- 2 невеликих огірки
- сіль - за смаком
Для заправки:
- 200 мл йогурту без добавок
- 1 зубчик часнику
- по 1 ч.л. меду та яблучного оцту
- спеції за смаком
Рецепт приготування:
Ця страва відзначається яскравим смаком та соковитістю. Вона ідеально пасує до вареного чи смаженого картопляного гарніру. Йогуртова заправка додає нових ноток у звичайну страву. Ця рецептура розрахована на дві порції і готується всього за 15 хвилин.
- Овочі ретельно миємо. За потреби, огірки очищаємо від шкірки.
- Помідори і огірки нарізаємо невеликими кубиками. Солимо кожний овоч окремо. Це допоможе розкрити їхній смак та природний аромат.
- Готуємо заправку. Для цього часник очищаємо та дрібно нарізаємо. Добре солимо його.
- Додаємо йогурт, зелень, оцет та мед. Солимо та приправляємо за смаком. Ретельно перемішуємо.
- Заливаємо заправку в миску з овочами.
- Салат готовий. Смачного!
Додайте гостроти салату, додавши ріпчасту чи червону цибулю. Якщо вам не подобається гострий смак огірка, легко замініть його солодким сортом або витримайте в гарячій воді з додаванням оцту. Також можете додати кедрові горішки, які приємно хрумтять під час дегустації. Краще всього заправляти салат безпосередньо перед подачею, щоб продукти не втратили своєї свіжості.