Італійський салат із квасолі із сухариками та ковбасою

Італійський салат із квасолі із сухариками та ковбасою
4.1
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • копчена ковбаса - 300 г
  • квасоля - 200 г
  • морква - 400 г
  • цибуля - 300 г
  • мариновані корнішони - 300 г
  • сухарики - 40 г
  • часник - 2 зубчики
  • рослинна олія - 100 мл
  • майонез - 200 г
  • кріп, кінза, петрушка - 3 пучки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. У даному рецепті використовується консервована квасоля, але при бажанні можна взяти свіжу. Для цього замочіть її на ніч у холодній воді, а потім варіть до готовності.
  2. Візьміть хліб (бажано білий, але, для зниження калорійності страви, можна використовувати чорний), наріжте його кубиками середнього розміру і підсушіть в духовці.
  3. Ріжте цибулю напівкільцями, а моркву наріжте тонкою соломкою.
  4. Обсмажте овочі на рослинній олії до появи золотистої скоринки.
  5. Копчену ковбасу і мариновані огірки наріжте у вигляді довгих паличок, та також додайте до інших інгредієнтів.
  6. Об'єднайте всі інгредієнти, вичавіть часник через прес, додайте сіль, перець і перемішайте.
  7. Посипте дрібно нарізаною зеленню.
  8. Салат краще подавати в порційних тарілках, додаючи туди майонез і сухарики. Перемішувати його краще буде безпосередньо перед споживанням.

Можна додати до страви оливки без кісточок, вони стануть прикрасою та додадуть нотку гостроти. Італійськими називають салати, які подаються у теплому вигляді, тому краще готувати салат безпосередньо перед вживанням. Якщо все ж хвилює калорійність, то замініть майонез на обезжирений йогурт. Смачного!