Італійський салат із квасолі із сухариками та ковбасою
Кухня
Інгредієнти:
- копчена ковбаса - 300 г
- квасоля - 200 г
- морква - 400 г
- цибуля - 300 г
- мариновані корнішони - 300 г
- сухарики - 40 г
- часник - 2 зубчики
- рослинна олія - 100 мл
- майонез - 200 г
- кріп, кінза, петрушка - 3 пучки
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- У даному рецепті використовується консервована квасоля, але при бажанні можна взяти свіжу. Для цього замочіть її на ніч у холодній воді, а потім варіть до готовності.
- Візьміть хліб (бажано білий, але, для зниження калорійності страви, можна використовувати чорний), наріжте його кубиками середнього розміру і підсушіть в духовці.
- Ріжте цибулю напівкільцями, а моркву наріжте тонкою соломкою.
- Обсмажте овочі на рослинній олії до появи золотистої скоринки.
- Копчену ковбасу і мариновані огірки наріжте у вигляді довгих паличок, та також додайте до інших інгредієнтів.
- Об'єднайте всі інгредієнти, вичавіть часник через прес, додайте сіль, перець і перемішайте.
- Посипте дрібно нарізаною зеленню.
- Салат краще подавати в порційних тарілках, додаючи туди майонез і сухарики. Перемішувати його краще буде безпосередньо перед споживанням.
Можна додати до страви оливки без кісточок, вони стануть прикрасою та додадуть нотку гостроти. Італійськими називають салати, які подаються у теплому вигляді, тому краще готувати салат безпосередньо перед вживанням. Якщо все ж хвилює калорійність, то замініть майонез на обезжирений йогурт. Смачного!