Запіканка з цвітної капусти в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 700 г цвітної капусти
- 150 г сметани
- 2 яйця
- 50 г масла вершкового
- 30 г майонезу
- 150 г твердого сиру
- сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Промиваємо цвітну капусту і подрібнюємо на невеликі суцвіття. Закладаємо ці овочі у киплячу воду зі щіпкою солі на 5 хвилин. Витягаємо суцвіття на друшляк і зливаємо воду.
- Додаємо трохи вершкового масла у сковорідку, а потім вкладаємо туди капустні суцвіття. Продовжуємо смажити капусту на невеликому вогні до золотистого кольору.
- Збиваємо яйця до утворення піни, додаємо сметану, майонез, перець і сіль.
- Нарізаємо твердий сир за допомогою дрібної тертки.
- До отриманої яєчно-сметанної суміші додаємо половину порції натертого сиру і перемішуємо.
- Змащуємо форму вершковим маслом, зверху вкладаємо смажену цвітну капусту. Рівномірно заливаємо суцвіття капусти яєчною масою.
- Посипаємо зверху залишеним натертим сиром і запікаємо до готовності в духовці.
Для покращення смаку запіканки можна відварити суцвіття цвітної капусти в молоці. Насолоджуйтеся цією смачною стравою!