Запіканка з цвітної капусти в духовці

Запіканка з цвітної капусти в духовці
4.0
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 700 г цвітної капусти
  • 150 г сметани
  • 2 яйця
  • 50 г масла вершкового
  • 30 г майонезу
  • 150 г твердого сиру
  • сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промиваємо цвітну капусту і подрібнюємо на невеликі суцвіття. Закладаємо ці овочі у киплячу воду зі щіпкою солі на 5 хвилин. Витягаємо суцвіття на друшляк і зливаємо воду.
  2. Додаємо трохи вершкового масла у сковорідку, а потім вкладаємо туди капустні суцвіття. Продовжуємо смажити капусту на невеликому вогні до золотистого кольору.
  3. Збиваємо яйця до утворення піни, додаємо сметану, майонез, перець і сіль.
  4. Нарізаємо твердий сир за допомогою дрібної тертки.
  5. До отриманої яєчно-сметанної суміші додаємо половину порції натертого сиру і перемішуємо.
  6. Змащуємо форму вершковим маслом, зверху вкладаємо смажену цвітну капусту. Рівномірно заливаємо суцвіття капусти яєчною масою.
  7. Посипаємо зверху залишеним натертим сиром і запікаємо до готовності в духовці.

Для покращення смаку запіканки можна відварити суцвіття цвітної капусти в молоці. Насолоджуйтеся цією смачною стравою!