Пончики з сиру

Пончики з сиру
5.0
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 15 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • сир 9% жирності — 250 г
  • яйце перепелине — 4 шт.
  • цукор — 2 ст.л.
  • пшеничне борошно — 1 ст.л.
  • розпушувач — 1 ч.л.
  • сіль — 0,5 ч.л.

Рецепт приготування:

  1. У мисці змішайте яйця з цукром і сіллю. Сир протріть через сито або збийте блендером до отримання пюре, а потім додайте до отриманої яєчної маси.
  2. Просійте борошно, додайте до нього розпушувач і поступово додавайте до сиру, періодично перемішуючи тісто. Важливо, щоб воно було м'яким і еластичним, тож кількість борошна можна зменшити або збільшити за потреби.
  3. Формуйте невеликі кульки і викладайте їх на пекарський папір або змащений вершковим маслом лист.
  4. Пекти потрібно 20-25 хвилин, доки пончики не стануть золотистими.

Якщо маленькі булочки не зарум'янюються, можна збити жовток віночком і змастити ним поверхню випічки. Тоді вони виглядатимуть ще апетитніше. Також, за бажанням, до тіста можна додати яблука або груші, протерті на тертці, подрібнену курагу або інші сухофрукти.

Цікавий факт:

Сир - це чудове джерело білка та кальцію, що робить ці пончики смачними та корисними для вашого здоров'я. Вони також можуть бути чудовим сніданком або перекусом. Спробуйте їх з різноманітними начинками та насолоджуйтеся неперевершеним смаком!