Пончики з сиру
Кухня
Інгредієнти:
- сир 9% жирності — 250 г
- яйце перепелине — 4 шт.
- цукор — 2 ст.л.
- пшеничне борошно — 1 ст.л.
- розпушувач — 1 ч.л.
- сіль — 0,5 ч.л.
Рецепт приготування:
- У мисці змішайте яйця з цукром і сіллю. Сир протріть через сито або збийте блендером до отримання пюре, а потім додайте до отриманої яєчної маси.
- Просійте борошно, додайте до нього розпушувач і поступово додавайте до сиру, періодично перемішуючи тісто. Важливо, щоб воно було м'яким і еластичним, тож кількість борошна можна зменшити або збільшити за потреби.
- Формуйте невеликі кульки і викладайте їх на пекарський папір або змащений вершковим маслом лист.
- Пекти потрібно 20-25 хвилин, доки пончики не стануть золотистими.
Якщо маленькі булочки не зарум'янюються, можна збити жовток віночком і змастити ним поверхню випічки. Тоді вони виглядатимуть ще апетитніше. Також, за бажанням, до тіста можна додати яблука або груші, протерті на тертці, подрібнену курагу або інші сухофрукти.
Цікавий факт:
Сир - це чудове джерело білка та кальцію, що робить ці пончики смачними та корисними для вашого здоров'я. Вони також можуть бути чудовим сніданком або перекусом. Спробуйте їх з різноманітними начинками та насолоджуйтеся неперевершеним смаком!