Як зробити закваску для хліба в домашніх умовах, без дріжджів
Кухня
Інгредієнти:
- борошно - 250 г
- вода - 250 мл
Рецепт приготування:
Незважаючи на те, що зараз можна купити хліб у будь-якому магазині, найкраще приготувати його власноруч. Відомо, що домашня випічка виходить смачнішою та ароматнішою. Це безперечний факт.
- Візьміть 100 г борошна та змішайте його з такою ж кількістю фільтрованої води. Переконайтеся, що отримана суміш займає не більше половини посудини. Також пам'ятайте, що краще використовувати воду кімнатної температури.
- Покрийте всю масу марлею, залиште протягом однієї доби.
- Через 24 години вам потрібно незначно "підкормити" готову закваску. Відокремте половину суміші з ємності та викиньте.
- Додайте до закваски 50 г борошна та таку саму кількість води. Таким чином, ми отримуємо початковий об'єм змішаної рідини.
- Знову залиште закваску на 24 години в тихому місці.
- На третій день знову викиньте половину суміші з каструлі. Додайте всі решту інгредієнтів і залиште для витримки на ще 24 години.
Після вказаного часу можна приступати до приготування хліба.
Для створення закваски бажано використовувати цільнозернове борошно. Тільки так закваска почне "розбухати" і гарно підніметься. Насолоджуйтесь смаком свіжого домашнього хліба!