Як зробити закваску для хліба в домашніх умовах, без дріжджів

Як зробити закваску для хліба в домашніх умовах, без дріжджів
4.9
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 480 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • борошно - 250 г
  • вода - 250 мл

Рецепт приготування:

Незважаючи на те, що зараз можна купити хліб у будь-якому магазині, найкраще приготувати його власноруч. Відомо, що домашня випічка виходить смачнішою та ароматнішою. Це безперечний факт.

  1. Візьміть 100 г борошна та змішайте його з такою ж кількістю фільтрованої води. Переконайтеся, що отримана суміш займає не більше половини посудини. Також пам'ятайте, що краще використовувати воду кімнатної температури.
  2. Покрийте всю масу марлею, залиште протягом однієї доби.
  3. Через 24 години вам потрібно незначно "підкормити" готову закваску. Відокремте половину суміші з ємності та викиньте.
  4. Додайте до закваски 50 г борошна та таку саму кількість води. Таким чином, ми отримуємо початковий об'єм змішаної рідини.
  5. Знову залиште закваску на 24 години в тихому місці.
  6. На третій день знову викиньте половину суміші з каструлі. Додайте всі решту інгредієнтів і залиште для витримки на ще 24 години.

Після вказаного часу можна приступати до приготування хліба.

Для створення закваски бажано використовувати цільнозернове борошно. Тільки так закваска почне "розбухати" і гарно підніметься. Насолоджуйтесь смаком свіжого домашнього хліба!