Пишні булочки з сиру в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- сир — 250 г
- борошно пшеничне - 250 г
- яйце — 2 шт.
- цукор — 2 ст.л.
- молоко 2,5% — 1 ст.л.
- розпушувач - 1 ч.л.
- куркума — 0,5 ч.л.
- вершкове масло — трохи (для більшої ніжності)
Рецепт приготування:
- Попередньо розігрійте духовку до 200 градусів.
- У великій мисці збийте сир разом з цукром та яйцями, доки отримаєте однорідну масу.
- Просійте борошно двічі і змішайте з розпушувачем.
- Поступово додавайте суху суміш до сирної маси та перемішуйте до отримання еластичного тіста.
- Розділіть тісто на 10 частин і сформуйте з них кулі.
- Покладіть кулі на лист, покритий папером для випічки, залишивши місце між ними для розширення.
- Випікайте булочки в духовці протягом 10 хвилин.
- Вийміть булочки і змастіть їх поверхню молоком, використовуючи силіконовий пензлик.
- Поверніть булочки в духовку ще на 30 хвилин, поки вони не зарум'яняться та не стануть пухкими.
Додавши куркуму та трохи вершкового масла до тіста, ви отримаєте не тільки ніжні та смачні булочки, але й яскравий колір, схожий на пасхальну випічку. Смачного!