Відкритий пиріг з варенням у духовці
Кухня
Інгредієнти:
- маргарин – 180 г
- крохмаль – 40 г
- цукор – 170 г
- борошно – 350 г
- сода – 10 г
- яйця – 2 шт.
- варення – 40 г
- ваніль – за смаком
Спосіб приготування:
Цей пиріг стане чудовою прикрасою вашого столу. Він не тільки смачний, але й дуже ароматний. Навіть діти не зможуть встояти перед цією спокусою.
- Викладаємо маргарин у каструлю, розтоплюємо на маленькому вогні.
- У рідку масу додаємо цукор, перемішуємо віночком.
- Додаємо до маргарину яйця, ваніль, трохи збиваємо.
- Додаємо до загальної маси соду, погашену оцтом.
- Поступово додаємо просіяне борошно. Замішуємо тісто.
- З отриманої маси формуємо кулю, загортаємо її у харчову плівку. Ставимо тісто в холодильник на 30 хвилин.
- Тим часом розігріваємо духовку до 190 градусів.
- Форму для випікання змащуємо маргарином.
- Відокремлюємо від тіста чверть, кладемо в бік.
- Залишене тісто розкачуємо в пласт, кладемо його у форму. Виделкою робимо в тісті проколи і формуємо бортики.
- У мисці змішуємо варення з крохмалем, викладаємо зверху на корж.
- Залишене тісто розкачуємо, нарізаємо смужками, викладаємо зверху на пиріг у вигляді сітки.
- Випікаємо протягом 30 хвилин при 190 градусах. По закінченню часу виймаємо пиріг з духовки, збираємо всю родину за одним столом та частуємося.
Додаткова інформація:
Якщо використовуєте варення для приготування, його слід змішувати з крохмалем. Це допоможе уникнути розтікання варення під час випікання і забезпечить більш стійку структуру пирога. З повидлом або джемом це робити не потрібно, оскільки вони мають густішу консистенцію.