Відкритий пиріг з варенням у духовці

Відкритий пиріг з варенням у духовці
4.6
(15)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • маргарин – 180 г
  • крохмаль – 40 г
  • цукор – 170 г
  • борошно – 350 г
  • сода – 10 г
  • яйця – 2 шт.
  • варення – 40 г
  • ваніль – за смаком

Спосіб приготування:

Цей пиріг стане чудовою прикрасою вашого столу. Він не тільки смачний, але й дуже ароматний. Навіть діти не зможуть встояти перед цією спокусою.

  1. Викладаємо маргарин у каструлю, розтоплюємо на маленькому вогні.
  2. У рідку масу додаємо цукор, перемішуємо віночком.
  3. Додаємо до маргарину яйця, ваніль, трохи збиваємо.
  4. Додаємо до загальної маси соду, погашену оцтом.
  5. Поступово додаємо просіяне борошно. Замішуємо тісто.
  6. З отриманої маси формуємо кулю, загортаємо її у харчову плівку. Ставимо тісто в холодильник на 30 хвилин.
  7. Тим часом розігріваємо духовку до 190 градусів.
  8. Форму для випікання змащуємо маргарином.
  9. Відокремлюємо від тіста чверть, кладемо в бік.
  10. Залишене тісто розкачуємо в пласт, кладемо його у форму. Виделкою робимо в тісті проколи і формуємо бортики.
  11. У мисці змішуємо варення з крохмалем, викладаємо зверху на корж.
  12. Залишене тісто розкачуємо, нарізаємо смужками, викладаємо зверху на пиріг у вигляді сітки.
  13. Випікаємо протягом 30 хвилин при 190 градусах. По закінченню часу виймаємо пиріг з духовки, збираємо всю родину за одним столом та частуємося.

Додаткова інформація:

Якщо використовуєте варення для приготування, його слід змішувати з крохмалем. Це допоможе уникнути розтікання варення під час випікання і забезпечить більш стійку структуру пирога. З повидлом або джемом це робити не потрібно, оскільки вони мають густішу консистенцію.