Запіканка з макаронів та фаршу в духовці з сиром
Час приготування:
50 хв.
Кухня
Інгредієнти:
- макаронні вироби (будь-які) – 400 г
- помідори – 2 шт.
- м'ясний фарш – 450 г
- твердий сир – 200 г
- яйця – 3 шт.
- цибуля – 1 шт.
- перець, сіль
- вершки або сметана – 150 г
Рецепт приготування:
- Нарізаємо помідори невеликими кубиками.
- Чищену від лушпиння цибулю дрібно шаткуємо.
- Натираємо на тертці шматочок твердого сиру.
- Яйця збиваємо до утворення пишної піни, змішуємо з вершками або сметаною та додаємо половину порції натертого сиру.
- Макарони варимо до напівготовності в підсоленій воді, потім відкидаємо на друшляк.
- На сковороді на олії до напівготовності обсмажуємо цибулю, додаємо фарш і смажимо ще 8 хвилин на повільному вогні.
- Посипаємо фарш спеціями, солимо та перчимо за смаком.
- Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо половину макарон.
- Заливаємо яєчно-вершковою сумішшю, розподіляємо обсмажений фарш.
- Викладаємо половину нарізаних помідорів.
- Додаємо решту макаронів, зверху – помідори.
- Посипаємо запіканку сиром, випікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах до готовності.
Додаткові поради:
- Для пікантності спробуйте додати трохи часнику або базиліка до м'ясного фаршу.
- Експериментуйте з різними видами сиру: моцарелла додасть м'якості, а пармезан – хрусткості.
- Замініть свіжі помідори на консервовані для глибшого томатного смаку.
- Додавання грибів або зелені зробить вашу запіканку ще смачнішою і ароматнішою.