Гнізда з фаршу з картоплею у духовці

Гнізда з фаршу з картоплею у духовці
4.7
(9)
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • фарш курячий або свинячий – 400 г
  • яйце сире – 1 шт.
  • часник – 1-2 зубчики
  • білий хліб – 2 скибочки
  • молоко – 1 склянка
  • картопля сира – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.

Для начинки:

  • сир твердий – 100 г
  • яйця варені – 2 шт.
  • сіль, перець
  • олія соняшникова
  • сметана – 50 г

Рецепт приготування:

  1. Всі овочі очищаємо і промиваємо в проточній воді. Обрізаємо скоринки з черствого білого хліба, ріжемо шматочками і заливаємо молоком.
  2. Відварюємо яйця до готовності у підсоленій воді близько 7-8 хвилин, після чого охолоджуємо. Попередньо розігріваємо духовку до температури 200 градусів.
  3. Змішуємо в окремій ємності м'ясний фарш, додаємо перець і сіль за смаком та віджаті від молока шматочки хліба.
  4. Натираємо на дрібній тертці очищену від шкірки картоплю. Таким самим чином подрібнюємо очищену головку цибулі і зубчики часнику.
  5. Вбиваємо в фарш свіже яйце і ретельно перемішуємо за допомогою ложки.
  6. Очищені від шкаралупи варені яйця дрібно нарізаємо і змішуємо зі сметаною. На самому кінці додаємо натертий сир і добре все перемішуємо.
  7. Застилаємо листом пергаменту відповідну форму для запікання, змащуємо соняшниковою олією. Зверху викладаємо фарш і формуємо невеликі гнізда, робимо всередині заглиблення.
  8. Викладаємо зверху по одній ложці начинки і поміщаємо на 40 хвилин у розігріту духовку, поки страва повністю не приготується.

Доповнення:

Фаршировані гнізда – це не тільки смачно, а й креативно. Ви можете експериментувати з начинкою, використовуючи, наприклад, гриби, зелень або навіть мікс овочів. Також, для додаткової пікантності, спробуйте додати трохи гострого соусу або ароматних трав, таких як розмарин чи чебрець. Ця страва ідеально підходить для сімейних вечерь або як оригінальний варіант для святкового столу.