Креветкові биточки з ароматним рисом

Креветкові биточки з ароматним рисом
4.3
(11)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • кунжутна олія - 1 ст.л.
  • заморожені креветки - 520 г
  • мелені сухарі - 3 ст.л.
  • соєвий соус густий - 1,5 ст.л.
  • рослинна олія для смаження
  • сіль - за смаком
  • коричневий цукор - 0,5 ч.л.
  • терта лимонна цедра - за смаком
  • часниковий зубчик, очищений - 1 шт.
  • мелений білий перець - за смаком
  • рис басматі - 230 г
  • сире яйце - 1 шт.
  • фільтрована вода - 420 мл
  • пшеничний сухар – 1 шт.

Рецепт приготування:

  1. Заздалегідь відваріть креветки до повної готовності, очистіть їх і дуже дрібно наріжте. Подрібніть часник. З'єднайте всі компоненти в одній ємності. Додайте коричневий цукор, білий перець, сире яйце, влийте кунжутну олію та соєвий соус, все ретельно перемішайте вологими руками.
  2. Великий сухар з пшеничного хліба викладіть у окрему посудину, влийте дуже гарячу воду, накрийте ємність кришкою, відставте її вбік на вісім хвилин. Як тільки сухар збільшиться в розмірі та стане зовсім м'яким, потрібно викласти його в креветковий фарш і перемішати все, потім з цієї маси сформувати овальні битки. Обвалюйте їх окремо в паніровці з мелених сухарів, розкладіть тимчасово на обробній дошці.
  3. Ретельно промийте рис басматі, пересипте його в каструлю середнього розміру з киплячою водою, варіть близько п'ятнадцяти хвилин. Як тільки ароматний рис стане м'яким, злийте з каструлі воду, насипте терту лимонну цедру, за смаком додайте сіль, перемішайте все, накрийте кришкою і залиште на десять хвилин.
  4. Підготуйте сковорідку, розігрійте в ній будь-яку рослинну олію, потім з усіх боків обсмажте креветкові бітки. Як тільки бітки будуть готові, перекладіть їх на паперовий рушник.
  5. На велику плоску тарілку викладіть приготовлений рис басматі, зверху розкладіть креветкові битки.

Додаткова інформація:

Для додання страві особливого смаку, можна експериментувати з різними спеціями та добавками. Наприклад, спробуйте додати трохи куркуми або каррі до рису перед тим, як змішати його з лимонною цедрою, щоб надати блюду екзотичного аромату. Також, для гарніру можна використати не тільки рис басматі, а й інші сорти рису або навіть кускус. Це не тільки розширить смакову палітру страви, але й зробить подачу більш різноманітною і цікавою.