Овочеве рагу з м'ясом, картоплею та капустою
Кухня
Інгредієнти:
- свинина – 500 г
- свіжа капуста – 600 г
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- морква – 2 шт.
- соняшникова олія – 4 ст.л.
- картопля – 3 шт.
- мелений перець, сіль за смаком
Рецепт приготування:
- Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте якомога дрібніше.
- У каструлю з товстими стінками налийте соняшникову олію, розігрійте на середньому вогні. Викладіть дрібно нарізану цибулю та продовжуйте смажити до напівготовності.
- Шматочки свинини промийте в проточній воді та наріжте невеликими порційними шматочками. Викладіть у каструлю до цибулі та продовжуйте обсмажувати на повільному вогні.
- Через 10 хвилин додайте в каструлю воду, щоб рідина повністю покрила м'ясо. Додайте будь-які ароматні спеції на свій розсуд.
- Очистіть моркву, промийте та наріжте брусочками або натріть на тертці.
- Наріжте середніми шматочками попередньо очищену та промиту картоплю.
- Окремо нашаткуйте ножем свіжу капусту.
- Коли майже вся рідина у каструлі википить, викладіть туди натерту моркву.
- Продовжуйте готувати на середньому вогні, і через 5 хвилин додайте картоплю. Потім додайте подрібнену капусту.
- Посоліть і поперчіть усі інгредієнти за смаком. Ємність накрийте кришкою і продовжуйте тушкувати протягом 40 хвилин.
Цікаво:
- Традиційно, українські страви відзначаються своєю простотою приготування та ситністю. Тушкування – це відмінний спосіб зберегти смак та корисні властивості інгредієнтів.
- Спробуйте додати до цього рецепту кілька лаврових листів та горошини чорного перцю для більш насиченого аромату.
- Подавайте цю страву зі свіжим хлібом або гарніром з круп – це не тільки додасть різноманітності до вашого столу, але й забезпечить більш збалансований обід або вечерю.