Овочеве рагу з м'ясом, картоплею та капустою

Овочеве рагу з м'ясом, картоплею та капустою
4.3
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • свинина – 500 г
  • свіжа капуста – 600 г
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • морква – 2 шт.
  • соняшникова олія – 4 ст.л.
  • картопля – 3 шт.
  • мелений перець, сіль за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте якомога дрібніше.
  2. У каструлю з товстими стінками налийте соняшникову олію, розігрійте на середньому вогні. Викладіть дрібно нарізану цибулю та продовжуйте смажити до напівготовності.
  3. Шматочки свинини промийте в проточній воді та наріжте невеликими порційними шматочками. Викладіть у каструлю до цибулі та продовжуйте обсмажувати на повільному вогні.
  4. Через 10 хвилин додайте в каструлю воду, щоб рідина повністю покрила м'ясо. Додайте будь-які ароматні спеції на свій розсуд.
  5. Очистіть моркву, промийте та наріжте брусочками або натріть на тертці.
  6. Наріжте середніми шматочками попередньо очищену та промиту картоплю.
  7. Окремо нашаткуйте ножем свіжу капусту.
  8. Коли майже вся рідина у каструлі википить, викладіть туди натерту моркву.
  9. Продовжуйте готувати на середньому вогні, і через 5 хвилин додайте картоплю. Потім додайте подрібнену капусту.
  10. Посоліть і поперчіть усі інгредієнти за смаком. Ємність накрийте кришкою і продовжуйте тушкувати протягом 40 хвилин.

Цікаво:

  • Традиційно, українські страви відзначаються своєю простотою приготування та ситністю. Тушкування – це відмінний спосіб зберегти смак та корисні властивості інгредієнтів.
  • Спробуйте додати до цього рецепту кілька лаврових листів та горошини чорного перцю для більш насиченого аромату.
  • Подавайте цю страву зі свіжим хлібом або гарніром з круп – це не тільки додасть різноманітності до вашого столу, але й забезпечить більш збалансований обід або вечерю.