Картопля з лисичками на сковороді зі сметаною

Картопля з лисичками на сковороді зі сметаною
4.3
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • картопля – 6 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • гриби лисички – 400 г
  • цибуля – 1 шт.
  • олія соняшникова
  • сметана – 250 г
  • сіль, мелений перець
  • зелень

Рецепт приготування:

  1. Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте її у вигляді напівкілець. Розігрійте соняшникову олію та протягом двох хвилин обсмажуйте в ній цибулю до золотистого кольору.
  2. Замочіть лісові гриби у холодній воді і ретельно перемішайте руками. Зачекайте близько тридцяти хвилин, щоб увесь пісок і інші забруднення осіли на дно.
  3. Всі лисички перекладіть на підготовлений друшляк і зачекайте, доки стече зайва рідина. Наріжте гриби середніми шматочками.
  4. Подрібнені лисички викладіть у сковороду до цибулі та обсмажуйте близько трьох хвилин. В кінці приправте перцем та сіллю за смаком.
  5. Коли об'єм грибів помітно зменшився і змінився колір цибулі, додайте необхідну кількість сметани. Перемішайте все, накрийте зверху кришкою та тушкуйте ще 3 хвилини.
  6. Очистіть від шкірки і промийте під проточною водою картоплю, наріжте невеликими шматочками.
  7. Окремо розігрійте сковорідку з соняшниковою олією та обсмажуйте в ній картоплю до готовності. В кінці приправте картоплю сіллю та перцем за смаком.
  8. На порційні тарілки викладіть смажену картоплю, а зверху розкладіть обсмажені лисички з цибулею та сметанним соусом.

Додаткова порада:

Щоб надати страві особливої пікантності, спробуйте додати трохи свіжої зелені чи натертого твердого сиру зверху перед подачею. Це додасть більш насичений смак і зробить страву ще більш апетитною.