Картопля з лисичками на сковороді зі сметаною
Кухня
Інгредієнти:
- картопля – 6 шт.
- часник – 2 зубчики
- гриби лисички – 400 г
- цибуля – 1 шт.
- олія соняшникова
- сметана – 250 г
- сіль, мелений перець
- зелень
Рецепт приготування:
- Очистіть цибулю від лушпиння і наріжте її у вигляді напівкілець. Розігрійте соняшникову олію та протягом двох хвилин обсмажуйте в ній цибулю до золотистого кольору.
- Замочіть лісові гриби у холодній воді і ретельно перемішайте руками. Зачекайте близько тридцяти хвилин, щоб увесь пісок і інші забруднення осіли на дно.
- Всі лисички перекладіть на підготовлений друшляк і зачекайте, доки стече зайва рідина. Наріжте гриби середніми шматочками.
- Подрібнені лисички викладіть у сковороду до цибулі та обсмажуйте близько трьох хвилин. В кінці приправте перцем та сіллю за смаком.
- Коли об'єм грибів помітно зменшився і змінився колір цибулі, додайте необхідну кількість сметани. Перемішайте все, накрийте зверху кришкою та тушкуйте ще 3 хвилини.
- Очистіть від шкірки і промийте під проточною водою картоплю, наріжте невеликими шматочками.
- Окремо розігрійте сковорідку з соняшниковою олією та обсмажуйте в ній картоплю до готовності. В кінці приправте картоплю сіллю та перцем за смаком.
- На порційні тарілки викладіть смажену картоплю, а зверху розкладіть обсмажені лисички з цибулею та сметанним соусом.
Додаткова порада:
Щоб надати страві особливої пікантності, спробуйте додати трохи свіжої зелені чи натертого твердого сиру зверху перед подачею. Це додасть більш насичений смак і зробить страву ще більш апетитною.