Запечена страва з "бантиків" з чеддером та шинкою

Запечена страва з "бантиків" з чеддером та шинкою
4.3
(8)
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • суха гірчиця - 1,5 ч.л.
  • макаронні вироби «бантики» - 320 г
  • сіль
  • яловича шинка - 160 г
  • зелений горошок - 1,5 склянки
  • борошно - чверть склянки
  • сир чеддер - 320 г
  • вершкове масло - 54 г
  • вершки не дуже жирні - 280 г
  • молоко - 560 мл

Рецепт приготування:

  1. Спочатку в окремій сковороді відваріть макаронні вироби «бантики» до напівготовності у фільтрованій та легко посоленій воді, потім злийте всю воду.
  2. Підготуйте глибоку сковорідку, у якій потрібно розтопити несолоне вершкове масло, додати сіль у достатній кількості, а також суху гірчицю та високоякісне пшеничне борошно.
  3. Перемішайте та прогрійте на вогні середньої сили ці компоненти, далі додайте у достатній кількості вершки середньої жирності, а також молоко, ще раз перемішайте та доведіть суміш до стану кипіння.
  4. Дрібно наріжте сир чеддер, додайте його порціями у сковороду, зачекайте, коли він почне танути, і перемішайте ще раз, лише після цього можна додати відварені до напівготовності «бантики» та зелений горошок.
  5. Яловичу шинку наріжте кубиками маленького розміру, додайте у сковорідку, потім перемішайте всі компоненти та перекладіть їх у форму для запікання, готуйте близько двадцяти хвилин у духовій шафі, попередньо розігрітій до 175 градусів.

Доповнення:

Цей рецепт вершкових макаронів з горошком і шинкою - чудовий вибір для сімейної вечері або обіду. Використання шинки надає страві насиченого смаку, а зелений горошок додає свіжості та колориту. Для більш пікантної нотки можна додати трохи меленого чорного перцю або навіть щіпку мускатного горіха до вершкового соусу. Ця страва не тільки смачна, але й досить поживна, завдяки балансу білків, вуглеводів та жирів. Сир чеддер можна замінити на будь-який інший твердий сир за вашим смаком, що додасть нових відтінків до загальної палітри смаку.