Запіканка з курячого філе

Запіканка з курячого філе
4.1
(7)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 шт курячого філе (або 2 курячих грудки)
  • 3 невеликі або 2 середні моркви
  • банка маринованих грибів (печериці) приблизно 300-400 г
  • 1 цибулина
  • 120-150 г твердого сиру
  • близько 100 мл вершків 20%
  • 0,5 лимона (сік)
  • сіль, перець і мелений мускатний горіх

Рецепт приготування:

  1. Промийте куряче філе, обсушіть його та наріжте смужками.
  2. Покладіть нарізане куряче філе в миску, влийте сік з половини лимону, посоліть, поперчіть і додайте мелений мускатний горіх за смаком.
  3. Добре перемішайте, трохи помніть руками та залиште маринуватися при кімнатній температурі (закрийте попередньо харчовою плівкою або кришкою).
  4. Моркву вимийте, опустіть у киплячу воду і варіть до готовності (близько півгодини на слабкому кипінні). Після цього вийміть моркву з киплячої води, дайте охолонути і очистіть її від шкірки.
  5. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Розігрійте у каструлі з антипригарним дном або сковороді 2-3 ст.л рослинної олії і обсмажте в ній цибулю до золотистого кольору на невеликому вогні.
  6. Відкиньте мариновані печериці на друшляк, дайте стекти маринаду. Наріжте гриби тонкими пластинами, додайте до цибулі і пасеруйте, помішуючи, на середньому вогні кілька хвилин.
  7. Влийте вершки, тушкуйте все разом ще 2-3 хвилини, часто помішуюючи.
  8. Форму для запікання (діаметр приблизно 20 см) змастіть рослинною олією. Розігрійте духовку до 200С.
  9. Якомога щільніше викладіть шматки маринованого курячого філе на дно та боки форми.
  10. Посипте курку тертим сиром (залиште трохи менше половини для верхнього шару).
  11. Наступним шаром викладіть охолоджені гриби з цибулею.
  12. Відварену моркву натріть на крупній тертці та викладіть рівним шаром зверху грибів.
  13. На самому верху розкладіть залишок філе (за можливості розташуйте філе щільніше один до одного) і відправте на півгодини у розігріту духовку.
  14. Через півгодини має утворитися достатньо соку, його потрібно злити.
  15. Посипте верхівку запіканки тертим сиром та відправте форму в духовку ще на 10-15 хвилин при тій же температурі.
  16. Після випікання залиште курячу запіканку ще на 10 хвилин у формі. Після цього переверніть пиріг на велику плоску тарілку і прикрасьте.
  17. Наріжте запіканку з курячого філе порційними шматочками і подавайте до столу гарячою. Смачного!

Ця куряча запіканка з грибами та морквою - справжній доказ того, що прості інгредієнти можуть створити неймовірний смаковий досвід. Лимонний нюанс додає свіжості, а сир та вершки роблять страву ніжною та соковитою. Саме те, що треба для сімейного обіду чи святкової вечері!