Сьомга з овочами, запечена в духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 2 стейки сьомги
- 1 морква
- 1 цибулина
- 50 г пармезану (або іншого твердого сиру)
- 2 ст.л. лимонного соку
- 1 ст.л. соєвого соусу (за бажанням)
- 1 ч.л. суміші прованських трав
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Промийте стейки сьомги, обсушіть їх, приправте сіллю, перцем та прованськими травами. Покладіть їх у форму для запікання, полийте лимонним соком та соєвим соусом. Залиште маринуватися на час підготовки овочів.
- Очистіть цибулину та наріжте її на тонкі напівкільця. Розігрійте 2 ст.л. рослинної олії на сковороді та обсмажте нарізану цибулю на невеликому вогні протягом 2-3 хвилин до м'якості. Натріть очищену моркву та шматочок кореня селери на великій тертці, додайте до цибулі та тушкуйте разом ще 1-2 хвилини на середньому вогні, постійно помішуючи.
- Покрийте стейки сьомги обсмаженими овочами, закрийте форму кришкою або фольгою та відправте у попередньо розігріту до 180/200°C духовку.
- Через 20-25 хвилин вийміть форму з духовки, посипте рибу під овочами натертим сиром.
- Після цього відправте форму назад у духовку без кришки/фольги ще на 5-7 хвилин (щоб розплавити сир).
- Відразу після запікання перекладіть рибу з форми на тарілки. Подавати запечену сьомгу з овочами бажано з картопляним гарніром. Смачного!
Цей рецепт запеченої сьомги з овочами та пармезаном - ідеальний спосіб порадувати себе та близьких неймовірним смаком. Пармезан надає страві пікантність, а поєднання риби та свіжих овочів зробить ваш обід більш збалансованим та корисним. Експериментуйте зі спеціями та приправами, щоб надати страві своєї унікальності!