Сьомга з овочами, запечена в духовці

Сьомга з овочами, запечена в духовці
5.0
(15)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 стейки сьомги
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 50 г пармезану (або іншого твердого сиру)
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 1 ст.л. соєвого соусу (за бажанням)
  • 1 ч.л. суміші прованських трав
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте стейки сьомги, обсушіть їх, приправте сіллю, перцем та прованськими травами. Покладіть їх у форму для запікання, полийте лимонним соком та соєвим соусом. Залиште маринуватися на час підготовки овочів.
  2. Очистіть цибулину та наріжте її на тонкі напівкільця. Розігрійте 2 ст.л. рослинної олії на сковороді та обсмажте нарізану цибулю на невеликому вогні протягом 2-3 хвилин до м'якості. Натріть очищену моркву та шматочок кореня селери на великій тертці, додайте до цибулі та тушкуйте разом ще 1-2 хвилини на середньому вогні, постійно помішуючи.
  3. Покрийте стейки сьомги обсмаженими овочами, закрийте форму кришкою або фольгою та відправте у попередньо розігріту до 180/200°C духовку.
  4. Через 20-25 хвилин вийміть форму з духовки, посипте рибу під овочами натертим сиром.
  5. Після цього відправте форму назад у духовку без кришки/фольги ще на 5-7 хвилин (щоб розплавити сир).
  6. Відразу після запікання перекладіть рибу з форми на тарілки. Подавати запечену сьомгу з овочами бажано з картопляним гарніром. Смачного!

Цей рецепт запеченої сьомги з овочами та пармезаном - ідеальний спосіб порадувати себе та близьких неймовірним смаком. Пармезан надає страві пікантність, а поєднання риби та свіжих овочів зробить ваш обід більш збалансованим та корисним. Експериментуйте зі спеціями та приправами, щоб надати страві своєї унікальності!