Тушкована капуста з качкою

Тушкована капуста з качкою
4.1
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1-1,5 кг качки
  • 400-500 г білокачанної капусти
  • 2 цибулини
  • 1 велика морква
  • 6-8 горошин чорного перцю
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 2 ч.л. барбарису
  • 1 ч.л. базиліку
  • 2 лаврових листа
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промиту качку розрізати на крупні частини та просушити паперовим рушником. Видалити залишки оперення пінцетом.
  2. Підготовлені частини поділити на менші, забрати надмірний жир, залишаючи хоча б половину жирового шару.
  3. Розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії на дні казана або жароміцної каструлі. Обсмажувати шматки качки приблизно 7-10 хвилин на середньому вогні, перевертаючи для рівномірної обсмаженості. Після цього злити майже увесь жир з посудини.
  4. Цибулю очистити і нарізати тонкими напівкільцями, моркву очистити та натерти на крупній тертці.
  5. Додати овочі до качки, перемішати і готувати на середньому вогні 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
  6. Додати приблизно 150 мл окропу, барбарис, лавровий лист, горошини перцю, базилік. Перемішати, накрити кришкою і зменшити вогонь. Тушити під кришкою на слабкому вогні 10 хвилин.
  7. Поки качка тушкується, нашаткувати капусту і трохи прим'яти її руками. Додати капусту до качки разом з овочами, влити ще 300 мл окропу, додати 1-1,5 ч.л. солі. Тушкувати приблизно 20 хвилин на середньому вогні під кришкою.
  8. Після цього все перемішати, додати томатну пасту, сіль та перець за смаком, готувати ще 5-7 хвилин.
  9. Зняти з вогню і подавати тушковану качку з капустою на стіл як самостійну страву або з картопляним гарніром. Смачного!

Цей неймовірний рецепт дозволить вам насолодитися неперевершеним смаком качки, яка плавно поєднується з ніжністю білокачанної капусти. Такий обід точно запам'ятається вам та вашим гостям!