Тушкована капуста з качкою
Кухня
Інгредієнти:
- 1-1,5 кг качки
- 400-500 г білокачанної капусти
- 2 цибулини
- 1 велика морква
- 6-8 горошин чорного перцю
- 2 ст.л. рослинної олії
- 1 ст.л. томатної пасти
- 2 ч.л. барбарису
- 1 ч.л. базиліку
- 2 лаврових листа
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Промиту качку розрізати на крупні частини та просушити паперовим рушником. Видалити залишки оперення пінцетом.
- Підготовлені частини поділити на менші, забрати надмірний жир, залишаючи хоча б половину жирового шару.
- Розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії на дні казана або жароміцної каструлі. Обсмажувати шматки качки приблизно 7-10 хвилин на середньому вогні, перевертаючи для рівномірної обсмаженості. Після цього злити майже увесь жир з посудини.
- Цибулю очистити і нарізати тонкими напівкільцями, моркву очистити та натерти на крупній тертці.
- Додати овочі до качки, перемішати і готувати на середньому вогні 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
- Додати приблизно 150 мл окропу, барбарис, лавровий лист, горошини перцю, базилік. Перемішати, накрити кришкою і зменшити вогонь. Тушити під кришкою на слабкому вогні 10 хвилин.
- Поки качка тушкується, нашаткувати капусту і трохи прим'яти її руками. Додати капусту до качки разом з овочами, влити ще 300 мл окропу, додати 1-1,5 ч.л. солі. Тушкувати приблизно 20 хвилин на середньому вогні під кришкою.
- Після цього все перемішати, додати томатну пасту, сіль та перець за смаком, готувати ще 5-7 хвилин.
- Зняти з вогню і подавати тушковану качку з капустою на стіл як самостійну страву або з картопляним гарніром. Смачного!
Цей неймовірний рецепт дозволить вам насолодитися неперевершеним смаком качки, яка плавно поєднується з ніжністю білокачанної капусти. Такий обід точно запам'ятається вам та вашим гостям!