Рагу з овочів з куркою

Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг курячих стегон
- 1 банка консервованої кукурудзи (350-400 г)
- 1 банка консервованої квасолі (350-400 г)
- 2 помідори
- 2 болгарські перці
- 2 моркви
- 2 цибулини
- 2 зубчики часнику
- 0,5 ч.л. меленої паприки
- 1/3 ч.л. меленої кориці
- 1/4 ч.л. меленого червоного перцю
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування:
- Очистіть цибулю і наріжте її на чвертькільця, покладіть у сковорідку з попередньо розігрітими 2-3 ст.л. рослинної олії та обсмажте 2-3 хвилини на слабкому вогні до м'якості. Очистіть моркву та наріжте її дрібними кубиками, додайте до цибулі і готуйте ще декілька хвилин на середньому вогні.
- Вимийте болгарський перець, видаліть плодоніжки та насіння, наріжте м'якоть соломкою, покладіть до цибулі з морквою в сковорідку та перемішайте. Помідори вимийте, наріжте на чвертинки, покладіть зверху та дайте обсмажитися хвилину. Потім перемішайте.
- Відкрийте банки з консервованою кукурудзою та квасолею, злийте рідину. Додайте вміст банок до сковорідки, поперчіть, додайте спеції, розтертий часник (якнайдрібніше нарізайте його ножем або пропустіть через часничницю) та перемішайте.
- М'ясо курки промийте, видаліть шкіру та кістки, наріжте м'ясо великими шматками. Викладіть м'ясо на овочі та трохи вдавіть його в них.
- Накрийте сковорідку кришкою та готуйте рагу з овочами та куркою на помірному вогні протягом 15 хвилин. Після вказаного часу зніміть кришку, посипте готову страву дрібною свіжою або сушеною зеленню. Накрийте ще на 15 хвилин кришкою і дайте настоятися. Розкладіть овочеве рагу з куркою по тарілкам та подавайте до столу гарячим. Смачного!
Цікавий факт:
Українська кухня багата на різноманітні овочеві страви. Овочеве рагу - це традиційний спосіб поєднання смаку та користі овочів із ніжним м'ясом. Цей рецепт можна змінювати, додавати свої улюблені інгредієнти та експериментувати з смаками.