Рагу з овочів з куркою

Рагу з овочів з куркою
3.7
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг курячих стегон
  • 1 банка консервованої кукурудзи (350-400 г)
  • 1 банка консервованої квасолі (350-400 г)
  • 2 помідори
  • 2 болгарські перці
  • 2 моркви
  • 2 цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 0,5 ч.л. меленої паприки
  • 1/3 ч.л. меленої кориці
  • 1/4 ч.л. меленого червоного перцю
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Очистіть цибулю і наріжте її на чвертькільця, покладіть у сковорідку з попередньо розігрітими 2-3 ст.л. рослинної олії та обсмажте 2-3 хвилини на слабкому вогні до м'якості. Очистіть моркву та наріжте її дрібними кубиками, додайте до цибулі і готуйте ще декілька хвилин на середньому вогні.
  2. Вимийте болгарський перець, видаліть плодоніжки та насіння, наріжте м'якоть соломкою, покладіть до цибулі з морквою в сковорідку та перемішайте. Помідори вимийте, наріжте на чвертинки, покладіть зверху та дайте обсмажитися хвилину. Потім перемішайте.
  3. Відкрийте банки з консервованою кукурудзою та квасолею, злийте рідину. Додайте вміст банок до сковорідки, поперчіть, додайте спеції, розтертий часник (якнайдрібніше нарізайте його ножем або пропустіть через часничницю) та перемішайте.
  4. М'ясо курки промийте, видаліть шкіру та кістки, наріжте м'ясо великими шматками. Викладіть м'ясо на овочі та трохи вдавіть його в них.
  5. Накрийте сковорідку кришкою та готуйте рагу з овочами та куркою на помірному вогні протягом 15 хвилин. Після вказаного часу зніміть кришку, посипте готову страву дрібною свіжою або сушеною зеленню. Накрийте ще на 15 хвилин кришкою і дайте настоятися. Розкладіть овочеве рагу з куркою по тарілкам та подавайте до столу гарячим. Смачного!

Цікавий факт:

Українська кухня багата на різноманітні овочеві страви. Овочеве рагу - це традиційний спосіб поєднання смаку та користі овочів із ніжним м'ясом. Цей рецепт можна змінювати, додавати свої улюблені інгредієнти та експериментувати з смаками.