Качка запечена з картоплею в рукаві

Кухня
Інгредієнти:
- 1 качка (вагою від 1,5 до 2 кг)
- 10-12 картоплин
- 3-4 ст.л. майонезу
- невеликий пучок свіжої зелені (для прикраси)
- сіль, перець за смаком
- рукав для запікання в духовці
Рецепт приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти: промийте та обсушіть качку, відріжте надмірний жир. Картоплю очистіть та покладіть у миску з холодною водою.
- Обсипте тушку качки сіллю, перцем, спеціями та зеленню зсередини та зовні. Потім рівномірно покрийте майонезом.
- Поріжте картоплю на великі шматочки, відкладіть у бік. Не потрібно додавати сіль чи спеції - вона просочиться соком качки.
- Начиніть качку картоплею, закріпіть нижню частину шпажками або зашийте грубою ниткою, щоб начинка не випала під час запікання.
- Обережно перекладіть качку в рукав для запікання разом з картоплею, яка не вмістилася всередині. Щільно зав'яжіть кінці рукава та перекладіть на лист. Зробіть декілька проколів вздовж качки (по центру). Запікайте качку з картоплею в рукаві близько 2 годин при 180°C. Потім вимкніть піч і залиште страву ще на півгодини в духовці. Вийміть лист, ретельно розірвіть рукав і перекладіть запечену качку з картоплею на сервірувальну тарілку. Прикрасьте на свій смак та подавайте гарячим. Смачного!
Кулінарний шедевр:
Цей рецепт поєднує кращі риси традиційної української кухні та вишуканості сучасних кулінарних практик. Запечена качка з картоплею - це справжній кулінарний шедевр, який здатний підкреслити особливий характер будь-якого заходу. Ця страва не тільки смачна, а й виглядає дуже апетитно завдяки золотистій скоринці та ароматній начинці. Вона відмінно підійде як для сімейного обіду, так і для святкового столу.