Качка, запечена з яблуками в рукаві
Кухня
Інгредієнти:
- середня тушка качки (приблизно 2 кг)
- 2 великі зелені яблука
- 1 лимон
- 3 ст. ложки соєвого соусу
- 1 ст.л. меду або цукру
- 1 ст.л. оливкової олії
- шматочок кореня імбиру приблизно 2х2 см
- 1 ч.л. бальзамічного оцту
- сіль, перець за смаком
- рукав для запікання
Рецепт приготування:
- Почніть з приготування маринаду для качки з яблуками. Змішайте в одній посудині вичавлений сік одного лимону (щоб отримати більше соку, можна перед цим трохи нагріти лимон у гарячій воді протягом 10 хвилин), соєвий соус, мед, олію, дрібно натертий імбир, бальзамічний оцет. Ретельно розмішайте маринад.
- Добре промийте тушку качки, потім висушіть її. Натріть рівномірно ззовні та всередині сіллю та перцем, обережно намажте маринадом. Покладіть качку в миску, накрийте кришкою і поставте в холодильник щонайменше на ніч (6-8 годин, а ще краще – на добу), щоб вона добре пропиталася смаком.
- По закінченню часу вийміть качку з холодильника. Вимийте яблука, видаліть серцевину і наріжте м'яку частину разом зі шкіркою на невеликі шматочки. Начиніть качку нарізаними яблуками та, за необхідності, зашийте отвір ниткою або прикріпіть зубочистками.
- Покладіть качку разом з яблуками в рукав для запікання, добре защіпніть кінці рукава з обох боків. Поставте качку на лист та помістіть лист у розігріту до 180/200°C духовку. Запікайте птицю близько 1,5 години, поки вона не буде готовою (час залежить від розміру тушки).
- За 15 хвилин до готовності вийміть лист, зробіть надріз по всій довжині рукава (обережно, гарячий пар!), розгорніть рукав та залиште качку підрум'янюватися зверху при тій же температурі. Подавайте запечену качку з яблуками на стіл гарячою, з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!
Цей рецепт запеченої качки з яблуками додасть різноманіття до вашого столу. Ароматна начинка з соковитими яблуками, ніжний маринад та хрустка скоринка зроблять цю страву незабутньою. Ви зможете насолодитися спілкуванням з близькими під час цього гастрономічного шедевру.