Качка, запечена з яблуками в рукаві

Качка, запечена з яблуками в рукаві
4.5
(10)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • середня тушка качки (приблизно 2 кг)
  • 2 великі зелені яблука
  • 1 лимон
  • 3 ст. ложки соєвого соусу
  • 1 ст.л. меду або цукру
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • шматочок кореня імбиру приблизно 2х2 см
  • 1 ч.л. бальзамічного оцту
  • сіль, перець за смаком
  • рукав для запікання

Рецепт приготування:

  1. Почніть з приготування маринаду для качки з яблуками. Змішайте в одній посудині вичавлений сік одного лимону (щоб отримати більше соку, можна перед цим трохи нагріти лимон у гарячій воді протягом 10 хвилин), соєвий соус, мед, олію, дрібно натертий імбир, бальзамічний оцет. Ретельно розмішайте маринад.
  2. Добре промийте тушку качки, потім висушіть її. Натріть рівномірно ззовні та всередині сіллю та перцем, обережно намажте маринадом. Покладіть качку в миску, накрийте кришкою і поставте в холодильник щонайменше на ніч (6-8 годин, а ще краще – на добу), щоб вона добре пропиталася смаком.
  3. По закінченню часу вийміть качку з холодильника. Вимийте яблука, видаліть серцевину і наріжте м'яку частину разом зі шкіркою на невеликі шматочки. Начиніть качку нарізаними яблуками та, за необхідності, зашийте отвір ниткою або прикріпіть зубочистками.
  4. Покладіть качку разом з яблуками в рукав для запікання, добре защіпніть кінці рукава з обох боків. Поставте качку на лист та помістіть лист у розігріту до 180/200°C духовку. Запікайте птицю близько 1,5 години, поки вона не буде готовою (час залежить від розміру тушки).
  5. За 15 хвилин до готовності вийміть лист, зробіть надріз по всій довжині рукава (обережно, гарячий пар!), розгорніть рукав та залиште качку підрум'янюватися зверху при тій же температурі. Подавайте запечену качку з яблуками на стіл гарячою, з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

Цей рецепт запеченої качки з яблуками додасть різноманіття до вашого столу. Ароматна начинка з соковитими яблуками, ніжний маринад та хрустка скоринка зроблять цю страву незабутньою. Ви зможете насолодитися спілкуванням з близькими під час цього гастрономічного шедевру.