Соте з овочів

Соте з овочів
4.4
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4-5 помідорів
  • 2 кабачки
  • 4 картоплини
  • 2 моркви
  • 2 цибулини
  • 200 г печериць
  • 100-150 г стручкової квасолі (за бажанням)
  • 100 г зеленого горошку (за бажанням)
  • 1 болгарський перець
  • невеликий пучок свіжої зелені
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч.л. прованських трав
  • 1 лавровий лист
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування:

  1. Овочі ретельно промийте та обсушіть. Наріжте всі інгредієнти кільцями або кружечками товщиною близько 0,5 см.
  2. Виготовте підкладку з кружечків помідорів на дні глибокої каструлі об'ємом 3 літри.
  3. Покрийте помідори кільцями цибулі.
  4. Покладіть кружечки моркви.
  5. Додайте болгарський перець.
  6. Поступово викладіть шари картопляних кілець та шматочків грибів.
  7. Якщо ви користуєтеся стручковою квасолею, додайте її зараз.
  8. Потім вкрийте все густим шаром кружечків кабачка та повторіть всі шари у тому ж порядку: помідори, цибуля, морква, болгарський перець, картопля, печериці, стручкова квасоля та кабачок.
  9. Розмістіть консервований або заморожений горошок зверху, додайте прованські трави, лавровий лист та подрібнений часник. Посоліть, поперчіть за смаком.
  10. Долийте близько 50-70 мл рослинної олії (3 ст.л.) та поставте каструлю на середній вогонь. Після закипання олії та прогрівання овочів, накрийте каструлю кришкою та зменшіть вогонь до мінімального. Тушкуйте овочеве соте протягом години на слабкому вогні.
  11. Готове соте з овочів зніміть з вогню, посипте подрібненою свіжою зеленню та накрийте кришкою ще на 10-15 хвилин. Соте смачне як у теплому, так і в охолодженому вигляді. Смачного!

Смажені або тушковані овочі завжди приваблюють своєю апетитною ароматною мозаїкою. Цей рецепт овочевого соте - чудовий спосіб поєднати різні види овочів у смачну гармонію. Підготування шару за шаром додає особливий ритуал цьому блюду. При цьому можна експериментувати зі складом овочів, налаштовуючи соте під свій смак та переваги. Насолоджуйтеся багатогранністю смаків та ароматів, які дарують нам свіжі овочі!