Риба в омлеті з овочами (у духовці)

Риба в омлеті з овочами (у духовці)
4.3
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 800 г рибного філе (тілапія або пангасіус)
  • 2 великі цибулини
  • банка (400 г) консервованого або розмороженого горошку
  • 1 невелика морква
  • 100 г твердого сиру
  • приправа для риби - за смаком
  • 4-5 яєць
  • 220 мл молока
  • 1-2 ст.л. крохмалю або борошна
  • сіль, перець - за смаком
  • невеликий пучок свіжої зелені

Рецепт приготування:

  1. Очистіть та наріжте цибулю кільцями, обсмажте на 2-3 ст.л. рослинної олії на невеликому вогні до золотистого кольору. Перекладіть обсмажену цибулю у вогнетривку форму для запікання разом з олією.
  2. Промийте та обсушіть рибне філе.
  3. Поріжте рибне філе на невеликі шматочки та приправте приправами для рибних страв.
  4. Відкрийте банку з консервованим горошком та злийте рідину, очистіть і наріжте моркву дрібними кубиками. Заморожений горошок розморозьте та злийте зайву рідину. Розкладіть рибу на обсмажену цибулю та прикрийте овочами.
  5. У мисці змішайте всі інгредієнти для омлету та ретельно збийте виделкою або віночком до однорідності.
  6. Рівномірно залийте рибу з овочами змішаною яєчно-молочною сумішшю.
  7. Тертий сир розподіліть на верхній частині страви.
  8. Розігрійте духовку до 180°C, помістіть форму для запікання всередину. Готуйте рибу в омлеті протягом близько півгодини, потім перевірте готовність і, за необхідності, залиште в духовці ще на 10 хвилин.
  9. Гарячий рибний омлет наріжте на порційні шматочки та подавайте до столу. Смачного!

Цікавий факт:

Спочатку омлет виник як швидкий спосіб приготування страви. Слово "омлет" походить від французького "omelette", що означає "змішане". У різних кухнях світу його рецепт змінювався відповідно до доступних інгредієнтів та традицій.