Запіканка з курячого фаршу

Запіканка з курячого фаршу
3.9
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 гр курячого філе (або філейного фаршу)
  • 200 гр сиру
  • 2 цибулини
  • 2 яйця
  • 1 болгарський перець (не обов'язково)
  • 70 гр твердого сиру
  • 50 гр вершкового масла
  • 1-2 ст.л. крохмалю
  • невеликий пучок петрушки
  • кілька листків базиліка (за бажанням)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Куряче філе промити, обсушити і пропустити через м'ясорубку. Цибулю почистити, порізати дрібними шматочками й обсмажити на олії до золотистого кольору (близько 4-5 хвилин).
  2. Вершкове масло трохи розтопити (до м'якості), додати жовтки від яєць і ретельно розтерти виделкою до однорідності. Білки поки що прибрати в холодильник. Якщо сир зернистий, його обов'язково потрібно пропустити через сито або м'ясорубку.
  3. Розігріти духовку до 180С, форму для запікання змастити олією і присипати панірувальними сухарями. З'єднати курячий фарш із сиром, перемішати. Болгарський перець вимити, очистити від насіння, порізати дрібними кубиками. Петрушку промити та подрібнити.
  4. Додати до курячої маси жовтково-масляну суміш, болгарський перець, петрушку, сіль, перець за смаком і знову перемішати. Додати до курячого фаршу смажену цибулю, крохмаль і знову перемішати.
  5. Охолоджені білки збити міксером до стійких піків. Підмішати білкову піну до курячої маси. Листя базиліка викласти на дно форми, зверху викласти курячу масу. Сир натерти на тертці й рівномірно покрити ним поверхню запіканки. Відправити форму в розігріту духову шафу.
  6. Готується запіканка з курячого фаршу приблизно півгодини. Вийняти форму і залишити її на 5 хвилин остигати. Перевернути вміст форми на тарілку, прикрасити на свій смак. Нарізати запіканку з курячого фаршу порційними шматочками і подавати до столу гарячою. Смачного! 

Цей рецепт дозволяє вам експериментувати зі складовими. Наприклад, ви можете додати шматочки свіжого перцю або інших овочів у масу. Також можна спробувати різні види сирів для створення різноманітних смакових поєднань.