Пиріг з картоплею та сиром

Пиріг з картоплею та сиром
4.2
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр борошна
  • 2-3 картоплини
  • 120 мл кефіру
  • 100 гр вершкового масла (можна замінити маргарином)
  • півцибулини
  • 50 гр твердого сиру
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • кілька гілочок зелені
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло або маргарин розтопити на невеликому вогні, не доводячи до кипіння. Трохи тепле розтоплене масло з'єднати з кефіром і розмішати. Поступово просіяти все борошно і вимісити тісто до однорідності.
  2. Тісто розділити на дві рівні частини. Духовку розігріти до 180/200С, приготувати деко (не змащувати і не застеляти його нічим). Половину тіста тонко розкачати і викласти на деко (або велику круглу форму).
  3. Картоплю почистити та нарізати дуже тонкими круглими пластинами (майже як для чіпсів) і просушити паперовими серветками. Викласти поверх тіста. Посолити, поперчити і посипати спеціями картопляну начинку за смаком, скропити олією.
  4. Зелень промити, обсушити й подрібнити, сир натерти на тертці. Цибулю очистити й порізати дуже тонкими півкільцями. Викласти цибулю поверх картоплі, потім посипати зеленню, сиром.
  5. Тісто, що залишилося, розкачати в тонкий пласт, покласти його поверх начинки з картоплі та сиру. Попроколювати поверхню пирога виделкою в кількох місцях або зробити посередині невеликий отвір. Відправити деко/форму в розігріту духовку.
  6. Випікати пиріг із картоплею та сиром приблизно 45 хвилин. Коли поверхня пирога зарум'яниться, вийняти деко/форму з духової шафи і змастити поверхню пирога невеликим шматочком вершкового масла. Дати страві охолонути кілька хвилин. Потім нарізати пиріг із картоплею та сиром на порційні шматочки і подавати до столу гарячим. Смачного! 

Крім основного рецепта, можна експериментувати з додаванням інших інгредієнтів для створення власних унікальних варіацій цього пирога. Наприклад, додайте до начинки шматочки шпинату або броколі, щоб зробити його більш зеленим і багатим на мікроелементи. Або спробуйте додати нарізані шматочки шинки чи бекону для більш м'ясного смаку.