Пиріг з картоплею та сиром
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр борошна
- 2-3 картоплини
- 120 мл кефіру
- 100 гр вершкового масла (можна замінити маргарином)
- півцибулини
- 50 гр твердого сиру
- 2 ст.л. рослинної олії
- кілька гілочок зелені
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Вершкове масло або маргарин розтопити на невеликому вогні, не доводячи до кипіння. Трохи тепле розтоплене масло з'єднати з кефіром і розмішати. Поступово просіяти все борошно і вимісити тісто до однорідності.
- Тісто розділити на дві рівні частини. Духовку розігріти до 180/200С, приготувати деко (не змащувати і не застеляти його нічим). Половину тіста тонко розкачати і викласти на деко (або велику круглу форму).
- Картоплю почистити та нарізати дуже тонкими круглими пластинами (майже як для чіпсів) і просушити паперовими серветками. Викласти поверх тіста. Посолити, поперчити і посипати спеціями картопляну начинку за смаком, скропити олією.
- Зелень промити, обсушити й подрібнити, сир натерти на тертці. Цибулю очистити й порізати дуже тонкими півкільцями. Викласти цибулю поверх картоплі, потім посипати зеленню, сиром.
- Тісто, що залишилося, розкачати в тонкий пласт, покласти його поверх начинки з картоплі та сиру. Попроколювати поверхню пирога виделкою в кількох місцях або зробити посередині невеликий отвір. Відправити деко/форму в розігріту духовку.
- Випікати пиріг із картоплею та сиром приблизно 45 хвилин. Коли поверхня пирога зарум'яниться, вийняти деко/форму з духової шафи і змастити поверхню пирога невеликим шматочком вершкового масла. Дати страві охолонути кілька хвилин. Потім нарізати пиріг із картоплею та сиром на порційні шматочки і подавати до столу гарячим. Смачного!
Крім основного рецепта, можна експериментувати з додаванням інших інгредієнтів для створення власних унікальних варіацій цього пирога. Наприклад, додайте до начинки шматочки шпинату або броколі, щоб зробити його більш зеленим і багатим на мікроелементи. Або спробуйте додати нарізані шматочки шинки чи бекону для більш м'ясного смаку.