Неймовірно смачний пиріг з рисом та яйцем
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для пирога з рисом і яйцем:
- 200 гр борошна
- 3 яйця
- 100 мл кефіру
- 100 гр майонезу
- 50 гр крохмалю
- пів-ч.л. соди
- пів-ч.л. солі
Начинка для пирога з рису та яйця:
- 3 яйця
- 1 велика цибулина
- 100 гр сухого рису
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Рис промити і всипати в каструлю з великою кількістю киплячої солоної води. Варити рис практично до готовності близько 15-20 хвилин. Рис відкинути на друшляк, а воду, в якій варився рис, злити в окрему ємність.
- Тим часом зварити яйця в окремій каструлі з киплячою водою (10 хвилин при середньому кипінні). Злити гарячу воду і залити яйця холодною водою на кілька хвилин.
- Цибулю очистити і порізати дрібними шматочками. На сковорідку влити кілька ложок олії і поставити на вогонь. На сковороду з розігрітою олією викласти подрібнену цибулю. Смажити цибулю на середньому вогні, помішуючи, близько 5 хвилин до золотистого кольору.
- Яйця очистити від шкаралупи і натерти на тертці. Сковороду з цибулею зняти з вогню, додати рис, яйця, близько 50-75 мл рисового відвару (в якому варився рис) і ретельно перемішати. Посолити начинку для пирога за смаком, перемішати і залишити остигати.
- Приготувати тісто для пирога з рисом і яйцем. Яйця вбити в миску, додати майонез, кефір і збити вінчиком або виделкою до однорідності. Потім додати сіль, крохмаль, соду і ретельно перемішати до їх повного розчинення.
- Поступово підмішати просіяне через сито борошно, вимішувати тісто до однорідної консистенції густої сметани. Духовку розігріти до 200С. Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла, викласти половину тіста і рівномірно розподілити його по всьому дну.
- Зверху рівномірно розподілити начинку з рису і яйця. Покрити шар начинки тістом, що залишилося, і відправити форму в розігріту духову шафу.
- Випікати пиріг із рисом і яйцем приблизно 40-50 хвилин. Потім відкрити дверцята духовки і залишити форму всередині на 10 хвилин. Вийняти форму з духовки і накрити легким рушником. Перекласти пиріг на тарілку, нарізати порційними шматочками і подавати до столу гарячим. Смачного!
Цей пиріг із рисом та яйцем чудово підходить як для святкового столу, так і для повсякденного задоволення. Він має ніжну текстуру тіста, а начинка з рису та яєць надає йому неповторного смаку. Приготування такого пирога - це чудова можливість потішити рідних і близьких смачним домашнім десертом. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся неперевершеним смаком!