Неймовірно смачний пиріг з рисом та яйцем

Неймовірно смачний пиріг з рисом та яйцем
3.4
(9)
Метод: В духовці
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пирога з рисом і яйцем:

  • 200 гр борошна
  • 3 яйця
  • 100 мл кефіру
  • 100 гр майонезу
  • 50 гр крохмалю
  • пів-ч.л. соди
  • пів-ч.л. солі

Начинка для пирога з рису та яйця:

  • 3 яйця
  • 1 велика цибулина
  • 100 гр сухого рису
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Рис промити і всипати в каструлю з великою кількістю киплячої солоної води. Варити рис практично до готовності близько 15-20 хвилин. Рис відкинути на друшляк, а воду, в якій варився рис, злити в окрему ємність.
  2. Тим часом зварити яйця в окремій каструлі з киплячою водою (10 хвилин при середньому кипінні). Злити гарячу воду і залити яйця холодною водою на кілька хвилин.
  3. Цибулю очистити і порізати дрібними шматочками. На сковорідку влити кілька ложок олії і поставити на вогонь. На сковороду з розігрітою олією викласти подрібнену цибулю. Смажити цибулю на середньому вогні, помішуючи, близько 5 хвилин до золотистого кольору.
  4. Яйця очистити від шкаралупи і натерти на тертці. Сковороду з цибулею зняти з вогню, додати рис, яйця, близько 50-75 мл рисового відвару (в якому варився рис) і ретельно перемішати. Посолити начинку для пирога за смаком, перемішати і залишити остигати.
  5. Приготувати тісто для пирога з рисом і яйцем. Яйця вбити в миску, додати майонез, кефір і збити вінчиком або виделкою до однорідності. Потім додати сіль, крохмаль, соду і ретельно перемішати до їх повного розчинення.
  6. Поступово підмішати просіяне через сито борошно, вимішувати тісто до однорідної консистенції густої сметани. Духовку розігріти до 200С. Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла, викласти половину тіста і рівномірно розподілити його по всьому дну.
  7. Зверху рівномірно розподілити начинку з рису і яйця. Покрити шар начинки тістом, що залишилося, і відправити форму в розігріту духову шафу.
  8. Випікати пиріг із рисом і яйцем приблизно 40-50 хвилин. Потім відкрити дверцята духовки і залишити форму всередині на 10 хвилин. Вийняти форму з духовки і накрити легким рушником. Перекласти пиріг на тарілку, нарізати порційними шматочками і подавати до столу гарячим. Смачного! 

Цей пиріг із рисом та яйцем чудово підходить як для святкового столу, так і для повсякденного задоволення. Він має ніжну текстуру тіста, а начинка з рису та яєць надає йому неповторного смаку. Приготування такого пирога - це чудова можливість потішити рідних і близьких смачним домашнім десертом. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся неперевершеним смаком!