Картопляні пиріжки з грибами
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг картоплі
- 400 гр печериць
- 1 велика цибулина
- 70 гр борошна (+ 100 гр борошна для панірування)
- сіль, перець, спеції за смаком
Рецепт приготування страви:
- Картоплю очистити і скласти в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити картоплю приблизно півгодини. Потім злити воду в окрему ємність, а картоплю ретельно розім'яти в пюре. Додати до картоплі близько 100 мл відвару (в якому вона варилася), знову потовкти.
- Поступово підмішати до картопляного пюре борошно і вимісити однорідну масу. За необхідності додати ще трохи борошна. Приготувати грибну начинку для картопляних пиріжків.
- Гриби ретельно вимити і порізати невеликими шматочками. Цибулю очистити та дрібно порізати. На пательні розігріти кілька ложок олії та викласти цибулю. Смажити її на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору (3-4 хвилини).
- Потім додати на сковорідку гриби і перемішати. Смажити печериці на середньому вогні, помішуючи, до готовності (10-15 хвилин). Зняти сковорідку з вогню і залишити остигати.
- Формувати пиріжки з грибами таким чином: з картопляної маси брати трохи "тіста", сформувати корж і покласти в центр трохи грибної начинки. З'єднати і защипати краї картопляного тіста, надати пиріжку овальної форми.
- На сковорідку влити приблизно 6 ст.л. олії і поставити на вогонь. На плоску тарілку всипати 100 гр борошна. Кожен пиріжок обваляти з усіх боків у борошні та викласти на сковороду з розігрітою олією.
- Смажити картопляні пиріжки з грибами по 2-3 хвилини на середньому вогні з кожного боку. Перекладати готові пиріжки на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Подавати пиріжки з картопляного тіста гарячими, особливо смачно зі сметаною. Смачного!
Варто зазначити, що цей рецепт можна варіювати, додавши інші інгредієнти до грибної начинки, наприклад, цибулю, часник або зелень. Також можна експериментувати з приправами, додаючи улюблені спеції або трави в картопляне тісто.