Картопляні пиріжки з грибами

Картопляні пиріжки з грибами
4.6
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг картоплі
  • 400 гр печериць
  • 1 велика цибулина
  • 70 гр борошна (+ 100 гр борошна для панірування)
  • сіль, перець, спеції за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Картоплю очистити і скласти в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити картоплю приблизно півгодини. Потім злити воду в окрему ємність, а картоплю ретельно розім'яти в пюре. Додати до картоплі близько 100 мл відвару (в якому вона варилася), знову потовкти.
  2. Поступово підмішати до картопляного пюре борошно і вимісити однорідну масу. За необхідності додати ще трохи борошна. Приготувати грибну начинку для картопляних пиріжків.
  3. Гриби ретельно вимити і порізати невеликими шматочками. Цибулю очистити та дрібно порізати. На пательні розігріти кілька ложок олії та викласти цибулю. Смажити її на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору (3-4 хвилини).
  4. Потім додати на сковорідку гриби і перемішати. Смажити печериці на середньому вогні, помішуючи, до готовності (10-15 хвилин). Зняти сковорідку з вогню і залишити остигати.
  5. Формувати пиріжки з грибами таким чином: з картопляної маси брати трохи "тіста", сформувати корж і покласти в центр трохи грибної начинки. З'єднати і защипати краї картопляного тіста, надати пиріжку овальної форми.
  6. На сковорідку влити приблизно 6 ст.л. олії і поставити на вогонь. На плоску тарілку всипати 100 гр борошна. Кожен пиріжок обваляти з усіх боків у борошні та викласти на сковороду з розігрітою олією.
  7. Смажити картопляні пиріжки з грибами по 2-3 хвилини на середньому вогні з кожного боку. Перекладати готові пиріжки на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Подавати пиріжки з картопляного тіста гарячими, особливо смачно зі сметаною. Смачного!

Варто зазначити, що цей рецепт можна варіювати, додавши інші інгредієнти до грибної начинки, наприклад, цибулю, часник або зелень. Також можна експериментувати з приправами, додаючи улюблені спеції або трави в картопляне тісто.