Рецепт: Листковий пиріг із рисом
Кухня
Інгредієнти:
- 0,5 кг листкового дріжджового тіста
- 3 яйця
- 70 гр сухого рису
- 3-4 ст.л. сметани
- кілька пір'їн зеленої цибулі
- невеликий пучок зелені (кріп, петрушка)
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Листкове тісто для пирога залишити розморожуватися. Одне яйце вбити в невелику посудину і залишити в кімнатній температурі. Два яйця, що залишилися, опустити в каструлю з киплячою водою. Варити яйця 10 хвилин при слабкому кипінні.
- У каструлі закип'ятити і підсолити воду (близько 400-500 мл). Рис ретельно промити і всипати в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити рис майже до готовності близько 20 хвилин. Відкинути злегка недоварений рис на друшляк і дати стекти зайвій рідині.
- Злити гарячу воду з яєць і залити їх холодною водою на кілька хвилин. Зелень промити, обсушити та подрібнити. Зелену цибулю також вимити і нашаткувати. Остиглі яйця очистити від шкаралупи та порізати дрібними кубиками.
- З'єднати в мисці відварені яйця, рис, сметану, зелень, сіль, перець за смаком і ретельно перемішати. Начинка для листкового пирога з рисом готова. Духовку розігріти до 180С, деко змастити 1 ч.л. рослинної олії.
- Листкове тісто розкачати в пласт близько 0,5 см, розрізати його на дві рівні частини (прямокутні). На одну частину викласти начинку, накрити другим пластом листкового тіста. З'єднати і притиснути краї нижнього і верхнього шарів тіста.
- Попротикати верхній шар тіста виделкою в кількох місцях. Яйце, що залишилося, збити виделкою до рівномірного кольору і змастити ним поверхню пирога. Відправити деко в розігріту духовку.
- Випікати листковий пиріг із рисом близько півгодини до готовності. Вийняти деко і залишити на кілька хвилин охолоджуватися. нарізати готовий пиріг із рисом із листкового тіста порційними шматочками і подавати до столу гарячим. Смачного!
Листкове тісто, використане в цьому рецепті, має дуже давню історію. Воно вперше було приготоване ще в Стародавньому Єгипті. Секрет його смаку і текстури полягає в складному процесі згинання і прокладання шарів масла між тістом. Це надає пирогу неперевершеного смаку та ніжності.