Рецепт: Листковий пиріг із рисом

Рецепт: Листковий пиріг із рисом
4.4
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг листкового дріжджового тіста
  • 3 яйця
  • 70 гр сухого рису
  • 3-4 ст.л. сметани
  • кілька пір'їн зеленої цибулі
  • невеликий пучок зелені (кріп, петрушка)
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Листкове тісто для пирога залишити розморожуватися. Одне яйце вбити в невелику посудину і залишити в кімнатній температурі. Два яйця, що залишилися, опустити в каструлю з киплячою водою. Варити яйця 10 хвилин при слабкому кипінні.
  2. У каструлі закип'ятити і підсолити воду (близько 400-500 мл). Рис ретельно промити і всипати в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити рис майже до готовності близько 20 хвилин. Відкинути злегка недоварений рис на друшляк і дати стекти зайвій рідині.
  3. Злити гарячу воду з яєць і залити їх холодною водою на кілька хвилин. Зелень промити, обсушити та подрібнити. Зелену цибулю також вимити і нашаткувати. Остиглі яйця очистити від шкаралупи та порізати дрібними кубиками.
  4. З'єднати в мисці відварені яйця, рис, сметану, зелень, сіль, перець за смаком і ретельно перемішати. Начинка для листкового пирога з рисом готова. Духовку розігріти до 180С, деко змастити 1 ч.л. рослинної олії.
  5. Листкове тісто розкачати в пласт близько 0,5 см, розрізати його на дві рівні частини (прямокутні). На одну частину викласти начинку, накрити другим пластом листкового тіста. З'єднати і притиснути краї нижнього і верхнього шарів тіста.
  6. Попротикати верхній шар тіста виделкою в кількох місцях. Яйце, що залишилося, збити виделкою до рівномірного кольору і змастити ним поверхню пирога. Відправити деко в розігріту духовку.
  7. Випікати листковий пиріг із рисом близько півгодини до готовності. Вийняти деко і залишити на кілька хвилин охолоджуватися. нарізати готовий пиріг із рисом із листкового тіста порційними шматочками і подавати до столу гарячим. Смачного!

Листкове тісто, використане в цьому рецепті, має дуже давню історію. Воно вперше було приготоване ще в Стародавньому Єгипті. Секрет його смаку і текстури полягає в складному процесі згинання і прокладання шарів масла між тістом. Це надає пирогу неперевершеного смаку та ніжності.