Пиріг з рибою та капустою

Пиріг з рибою та капустою
4.6
(6)
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пирога:

  • 250 г борошна
  • 180 г вершкового масла
  • 150 мл льодяної води
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • щіпка солі

Начинка з риби та капусти для пирога:

  • 400 г філе будь-якої риби
  • близько 250 г білокачанної капусти
  • 200 мл молока
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • сіль, перець за смаком

Сметанна заливка для пирога:

  • 180 г сметани
  • 2 яйця
  • 80 г твердого сиру

Рецепт приготування:

  1. Просійте борошно через сито, додайте сіль і розмішайте. Натріть охолоджене вершковее масло на великий терці, а потім розітріть руками, щоб отримати крихку структуру.
  2. У холодну воду додайте лимонний сік. Поступово вливайте воду з лимонним соком в борошно з маслом, постійно замішуючи.
  3. Руками замісіть тісто, тонко розкатайте його, складіть вдвічі, знову розкатайте і знову складіть вдвічі. Потім згорніть його наполовину, накрийте харчовою плівкою та поставте тісто в холодильник на той час, поки готується начинка. Промийте рибне філе та наріжте його на невеликі шматочки. Змішайте з лимонним соком і залиште маринуватись.
  4. Наріжте капусту на якомога тонкі смужки. Розігрійте 2-3 ст.л. рослинної олії на сковороді та додайте капусту. Обсмажуйте її на середньому вогні протягом 5-7 хвилин, помішуючи лопаткою. Потім додайте гаряче молоко, доведіть до кипіння і тушкуйте на невеликому вогні до повного випаровування рідини.
  5. Додайте до капусти мариновану рибу, сіль, перець за смаком, перемішайте й відразу зніміть з вогню. Закрийте начинку кришкою й залиште її остигати. Попередньо розігрійте духовку до 200 °C та змастіть форму для випічки рослинною олією.
  6. Розкатайте тісто по дну форми, створіть високі борти й покладіть зверху аркуш пергаментного паперу. Висипте в корзину з тіста, покриту папером, рис, горох або квасолю й поставте форму в розігріту духовку на 15 хвилин.
  7. Вийміть форму, зніміть папір і розкладіть в неї начинку. Збийте сметану виделкою, а потім залийте отриманою сумішшю начинку. Поставте форму в розігріту духовку.
  8. Пекіть пиріг з капустою та рибою приблизно 30 хвилин при 180 °C, поки він не стане готовим. Вийміть форму та залиште пиріг остигати протягом 15 хвилин. Потім наріжте його на порційні шматочки і подавайте теплим.