Смачний пиріг з картоплею і рибою
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для пирога з картоплею та рибою:
- 200 гр борошна
- 200 гр сиру (бажано знежиреного)
- 200 гр маргарину
- пів-ч.л. солі
Начинка для пирога з картоплі та риби:
- 8 середніх картоплин
- 2 консервні банки консервованого лосося (можна замінити іншою рибою)
- 3 яйця
- 1 цибулина
- + 1 яйце (жовток)
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти із сіллю в миску та розмішати. Маргарин натерти до борошна на тертці, гарненько розтерти все виделкою до утворення крихти. Додати сир і ще раз розтерти масу виделкою. Замісити тісто руками (вимішувати доти, доки воно не стане однорідним і не збереться в кулю).
- Обернути кулю харчовою плівкою і відправити в холодильник. Тісто для пирога з картоплею і рибою має вилежатися в холодильнику мінімум годину, краще - 4-6 годин. Через зазначений час приготувати начинку для пирога.
- Яйця опустити в каструлю з киплячою водою і варити їх близько 10 хвилин при слабкому кипінні. Цибулю очистити й порізати тонкими півкільцями. Картоплю почистити і натерти на крупній тертці. Відкрити банки з консервованою рибою, злити зайву рідину і розім'яти рибу виделкою.
- Зварені яйця перекласти на кілька хвилин у ємність із холодною водою. Потім вийняти остиглі яйця, очистити від шкаралупи і порізати дрібними кубиками. Тісто вийняти з холодильника і розділити на дві нерівні частини (приблизно 3:4). Духовку розігріти до 180С.
- Більшу частину розкачати і викласти у форму для випічки, змащену олією. Сформувати бортики близько 3-4 см. Зверху на тісто викласти терту картоплю (попередньо просушити її серветками або паперовим рушником). Посолити та поперчити.
- Поверх картоплі викласти рибні консерви. Зверху - подрібнені яйця та цибулю. Тісто, що залишилося, розкачати і накрити пластом поверх начинки з картоплі та риби. З'єднати і защипати краї верхнього і нижнього шарів тіста.
- Якщо залишилося невикористане тісто, можна сформувати з нього смужки і покласти їх зверху на рибний пиріг як прикрасу. Жовток відокремити від білка і трохи збити виделкою. Змастити поверхню пирога жовтком і відправити форму в розігріту духовку.
- Випікати пиріг із картоплею та рибою до рум'яної скоринки приблизно 45-50 хвилин. Вийняти форму, накрити її легким рушником на 10-15 хвилин. Потім перекласти рибний пиріг на тарілку, нарізати порційними шматочками і подавати до столу в охолодженому або гарячому вигляді. Смачного!
Не забувайте також про прикрашання пирога. Використовуйте свіжі зелені трави, які додадуть йому свіжості та апетитного вигляду. Можна також прикрасити його шматочками лимона або кількома зеленими оливками, щоб додати нотку екзотики.