Пиріг із сайрою та картоплею

Пиріг із сайрою та картоплею
3.7
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • банка консервованої сайри (250-300 гр)
  • 250 гр майонезу
  • 250 гр сметани 20%
  • 3 яйця
  • 2 картоплини
  • 1 велика цибулина
  • 6 ст.л. борошна
  • 1/3 ч.л. соди
  • щіпка солі

Рецепт приготування страви:

  1. У мисці з'єднати майонез, сметану і розмішати до однорідної консистенції. Підмішати до майонезної суміші борошно і перемішувати до повної однорідності. Потім вбити сирі яйця, додати сіль і збити виделкою або вінчиком до однорідної консистенції.
  2. Наприкінці додати соду і розмішати. Тісто для пирога із сайрою та картоплею має вийти за густотою приблизно як кефір. Духовку розігріти до 180/200С, форму для випічки змастити вершковим маслом.
  3. Картоплю почистити і натерти на крупній тертці. Відкрити банку з консервованою сайрою і розім'яти її виделкою. Цибулю очистити та дрібно порізати. У змащену олією форму для випічки влити половину тіста. Зверху викласти шар тертої картоплі, посолити її за смаком.
  4. Потім викласти подрібнену цибулю і консервовану сайру. Обережно залити тістом, що залишилося, так, щоб не притиснути начинку до дна, відправити форму в розігріту духовку.
  5. Готувати пиріг із сайрою і картоплею близько 45-50 хвилин до рум'яності. Вийняти форму і накрити її легким рушником на 10 хвилин. Перекласти пиріг із сайрою на тарілку, нарізати порційними шматочками і подавати гарячим. Смачного!

Застосовуючи фантазію, ви можете додати до цього рецепта свої улюблені приправи чи овочі, щоб зробити його ще смачнішим та унікальнішим. Запрошуйте сім'ю та друзів на свято апетитних пирогів і насолоджуйтеся разом приготуванням та споживанням цієї чудової страви.