Коржі з творогом і сиром

Коржі з творогом і сиром
4.4
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 220 гр борошна
  • 150 гр твердого сиру
  • 100 гр творогу
  • 100 мл чистої води
  • 2 ст.л. горілки
  • кілька гілочок петрушки та кропу
  • 1 ч.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти через сито разом із сіллю та розмішати. Поступово влити воду, потім горілку і вимісити тісто до гладкості. За необхідності - додати трохи води або борошна.
  2. Сир натерти на тертці, змішати з сиром. Зелень промити та подрібнити, додати до начинки з сиру та кисломолочного сиру для коржів. Посолити начинку за смаком і перемішати.
  3. Тісто викласти на поверхню, присипану борошном, і розкачати в тонкий пласт. Нарізати прямокутний пласт довгими смужками близько 4 см завширшки. Уздовж кожної смужки тіста викласти начинку з сиру і сиру, залишаючи по 1 см по краях. З'єднати краї тіста по всій довжині смужки так, щоб начинка опинилася всередині трубки.
  4. Згорнути отриману трубку з начинкою по спіралі. Злегка прим'яти спіраль зверху руками, а потім розкачати її в тонкий коржик (близько 0,5-1 см завтовшки). Так само згорнути трубочки і спіралі з решти тіста з начинкою, розкачати готові спіралі в коржі.
  5. На сковорідці розігріти 2-3 ст.л. олії і викласти заготовки. Смажити коржі з сиром і сиром приблизно 2-3 хвилини з кожного боку до готовності. Перекладати готові коржі на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.
  6. Подавати готові коржі з творожно-сирною начинкою до столу гарячими. Смачного!

Коржі з творогом і сиром - популярна страва в українській кухні, яка використовується як головна страва або сніданок. Цей рецепт можна легко адаптувати, додавши в начинку інші інгредієнти, наприклад, цибулю або шпинат, для більш різноманітного смаку. Не соромтеся експериментувати та створювати свої власні унікальні версії цієї смачної страви!