Чарівний смак: Листковий пиріг із картоплею

Чарівний смак: Листковий пиріг із картоплею
4.4
(12)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 800 гр картоплі
  • 0,5 кг листкового тіста (дріжджове)
  • 2 середні цибулини
  • 40 гр вершкового масла
  • 1 ч.л. солі з гіркою

Рецепт приготування страви:

  1. Листкове тісто для пирога з картоплею попередньо розморозити. Картоплю очистити і порізати тонкими кружечками. У каструлі закип'ятити воду, підсолити її й опустити туди картоплю. Варити картоплю приблизно 2 хвилини після закипання.
  2. Цибулю очистити й порізати тонкими півкільцями. Через 2 хвилини після початку варіння картоплі, відкинути вміст каструлі на друшляк і дати стекти воді. Тісто розділити на дві рівні частини, кожну розкачати в тонкий пласт (близько 0,5 см завтовшки) на присипаній борошном поверхні.
  3. Деко застелити пергаментним папером. Пласт листкового тіста має бути з усіх боків трохи ширшим, ніж деко. Покласти тісто на застелене деко, підняти краї тіста на бортики дека.
  4. Зверху викласти картоплю, потім цибулю і посипати сіллю. Вершкове масло натерти на тертці або порізати дрібними шматочками, рівномірно розподілити його по всій начинці. Тісто, що залишилося, розкачати за таким самим принципом, як і першого разу (трохи більше за деко).
  5. Накрити верхнім шаром тіста картопляну начинку. З'єднати і защипати краї верхнього і нижнього шарів тіста. Попротикати верхній пласт тіста виделкою в кількох місцях і залишити пиріг за кімнатної температури на 15 хвилин.
  6. Тим часом розігріти духовку до 180С. В окрему форму для запікання влити воду так, щоб вона доходила приблизно до середини форми. Відправити деко в розігріту духову шафу. Поставити форму з водою на полицю нижче.
  7. Випікати листковий пиріг із картоплею близько 45 хвилин до готовності. Вийняти деко з рум'яним пирогом із духовки і залишити остигати на кілька хвилин. Нарізати пиріг із картоплею з листкового тіста порційними шматочками і подавати до столу. Смачного!

Листкове тісто використовується в кухнях багатьох країн світу. Його готували вже в Стародавній Греції, а традиція приготування листкового тіста була передана з покоління в покоління. Захопіться магією цього дивовижного процесу і насолоджуйтеся ніжністю та смаком листкового пирога з картоплею!