Запіканка з кальмарами

Запіканка з кальмарами
3.8
(11)
Метод: В духовці
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр кальмарів
  • 200 гр сухого рису
  • 200 гр сметани
  • 2 цибулини
  • 1 болгарський перець і помідор
  • 50 гр твердого сиру
  • 1 ч.л. куркуми
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Рис всипати в сито і ретельно промити під струменем води. Паралельно в каструлі закип'ятити воду і трохи її посолити. Всипати в киплячу підсолену воду промитий рис і довести до кипіння. Варити рис для запіканки з кальмарами близько 25 хвилин.
  2. Відкинути рис на друшляк і залишити остигати. Потім з'єднати гарячий рис із куркумою і ретельно перемішати. В окремій каструлі закип'ятити близько літра води, додати 1 ст.л. солі без гірки. Скласти в киплячу підсолену воду кальмари і довести воду до кипіння.
  3. Варити кальмари протягом 1 хвилини після закипання. Цибулю очистити й порізати тонкими півкільцями. Кальмари відкинути на друшляк і залишити вистигати та стікати. Порізати тушки кальмарів тонкими півкільцями або кільцями. Духовку розігріти до 180С.
  4. На пательні розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії та викласти подрібнену цибулю. Смажити цибулю, помішуючи, до золотистого кольору близько 2-3 хвилин. Потім додати кільця кальмарів і ретельно перемішати. Смажити кальмари з цибулею на невеликому вогні близько 5 хвилин, помішуючи.
  5. Ближче до кінця посолити і поперчити страву за смаком. Зняти сковороду з вогню. Сир натерти на крупній тертці. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати невеликими скибочками. Помідор вимити і також порізати скибочками.
  6. Форму для запікання змастити 1 ч. л. рослинної олії та викласти рис. Наступним шаром викласти смажені кальмари з цибулею. Покрити запіканку з кальмарами шаром сметани і посипати тертим сиром. Відправити форму в розігріту духовку.
  7. Запіканка з кальмарами готується близько 20 хвилин. Вийняти форму з духовки і залишити остигати. Нарізати запіканку з кальмарів порційними шматочками і розкласти по тарілках. Смачного! 

Кальмари є джерелом багатьох корисних речовин, таких як білки, вітаміни та мінерали. Вони також містять таурин, який сприяє здоров'ю серця і мозку. Регулярне споживання кальмарів може поліпшити зір і шкіру, а також підтримати здоров'я шлунково-кишкового тракту.