Запіканка з кальмарами
Кухня
Інгредієнти:
- 400 гр кальмарів
- 200 гр сухого рису
- 200 гр сметани
- 2 цибулини
- 1 болгарський перець і помідор
- 50 гр твердого сиру
- 1 ч.л. куркуми
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Рис всипати в сито і ретельно промити під струменем води. Паралельно в каструлі закип'ятити воду і трохи її посолити. Всипати в киплячу підсолену воду промитий рис і довести до кипіння. Варити рис для запіканки з кальмарами близько 25 хвилин.
- Відкинути рис на друшляк і залишити остигати. Потім з'єднати гарячий рис із куркумою і ретельно перемішати. В окремій каструлі закип'ятити близько літра води, додати 1 ст.л. солі без гірки. Скласти в киплячу підсолену воду кальмари і довести воду до кипіння.
- Варити кальмари протягом 1 хвилини після закипання. Цибулю очистити й порізати тонкими півкільцями. Кальмари відкинути на друшляк і залишити вистигати та стікати. Порізати тушки кальмарів тонкими півкільцями або кільцями. Духовку розігріти до 180С.
- На пательні розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії та викласти подрібнену цибулю. Смажити цибулю, помішуючи, до золотистого кольору близько 2-3 хвилин. Потім додати кільця кальмарів і ретельно перемішати. Смажити кальмари з цибулею на невеликому вогні близько 5 хвилин, помішуючи.
- Ближче до кінця посолити і поперчити страву за смаком. Зняти сковороду з вогню. Сир натерти на крупній тертці. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати невеликими скибочками. Помідор вимити і також порізати скибочками.
- Форму для запікання змастити 1 ч. л. рослинної олії та викласти рис. Наступним шаром викласти смажені кальмари з цибулею. Покрити запіканку з кальмарами шаром сметани і посипати тертим сиром. Відправити форму в розігріту духовку.
- Запіканка з кальмарами готується близько 20 хвилин. Вийняти форму з духовки і залишити остигати. Нарізати запіканку з кальмарів порційними шматочками і розкласти по тарілках. Смачного!
Кальмари є джерелом багатьох корисних речовин, таких як білки, вітаміни та мінерали. Вони також містять таурин, який сприяє здоров'ю серця і мозку. Регулярне споживання кальмарів може поліпшити зір і шкіру, а також підтримати здоров'я шлунково-кишкового тракту.