Ідеальний рецепт тушкованого минтая в сметані

Ідеальний рецепт тушкованого минтая в сметані
4.2
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,7 кг минтая (2 середні тушки без голів і хвостів)
  • 4 цибулини
  • 100 гр майонезу
  • 100 гр сметани
  • близько 100 гр борошна
  • 2-3 ст.л. чистої води
  • 1-2 зубчики часнику
  • мелений коріандр за смаком
  • мелена паприка за смаком
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Тушки минтая промити, обсушити й порізати на 4-5 шматків кожен, натерти сіллю з усіх боків. Борошно всипати в невелику тарілку. На сковорідку влити 2-3 ст.л. олії і поставити на вогонь.
  2. Обваляти кожен шматок минтая в борошні й викласти на сковороду з розігрітою олією. Обсмажити минтай з усіх боків до золотистого кольору на сильному вогні (приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку).
  3. Цибулю очистити та порізати півкільцями. У невеликій ємності з'єднати сметану з майонезом, сіллю, перцем, коріандром і паприкою, розмішати виделкою до однорідності. Влити в сметанний соус воду і знову розмішати.
  4. Смажений минтай перекласти на окрему тарілку, у пательню влити ще 1-2 ст.л. олії і поставити на вогонь. Викласти в розігріту олію цибулю й обсмажити її на середньому вогні до золотистого кольору, помішуючи (близько 3 хвилин).
  5. Потім додати на сковороду шматки риби, залити соусом і накрити кришкою. Тушкувати минтай у сметані близько 40 хвилин на слабкому вогні. Часник почистити і дуже дрібно порізати, посипати ним готову страву і зняти сковороду з вогню.
  6. Тушкований минтай у сметані буде ще смачнішим, якщо дати йому настоятися під кришкою близько 10 хвилин. Зняти кришку, розкласти минтай у сметанному соусі по тарілках і подавати до столу гарячим. Смачного!

Українська кухня славиться своїми смачними рибними стравами, і цей рецепт тушкованого минтая в сметанному соусі не є винятком. Соковите філе минтая, обсмажене до золотистого кольору, а потім тушковане в ароматному сметанному соусі, робить цю страву справжньою насолодою для смакових рецепторів. Завдяки своїй простоті та водночас витонченому смаку, цей рецепт стане улюбленим як у повсякденному житті, так і на святковому столі. Спробуйте цей минтай тушкований у сметані та насолоджуйтеся кулінарним шедевром!