Неймовірно смачні рисові котлети
Кухня
Інгредієнти:
- 150 гр сухого рису
- 100 гр твердого сиру
- близько 100 гр панірувальних сухарів (можна замінити борошном)
- 1 велике яйце (або 2 дрібних)
- 1 невелика морква (або половина середньої)
- пучок зеленої цибулі
- 1 ст.л. борошна
- кілька гілочок петрушки
- сіль, перець, мелена паприка за смаком
Рецепт приготування страви:
- Рис промити і всипати в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити рис для котлет при слабкому кипінні до готовності протягом півгодини.
- Сир натерти на дрібній тертці. Петрушку, зелену цибулю промити і нашаткувати. Жовток відокремити від білка, залишити в кімнатній температурі, а білок прибрати в холодильник. Моркву очистити і натерти на дрібній тертці.
- Відкинути вміст каструлі на друшляк, залишити стікати й остигати. Потім перекласти рис у каструлю, додати сир, моркву, зелень, жовток і ретельно перемішати. Додати борошно, сіль, перець і мелену паприку за смаком, знову перемішати.
- Білок вийняти з холодильника і збити міксером із дрібкою солі до стійких піків. Підмішати білкову піну до рисової маси. Накрити миску харчовою плівкою і відправити в холодильник.
- Маса для рисових котлет має настоятися в холодильнику не менше години. Потім вийняти масу з холодильника, в окрему тарілку всипати панірувальні сухарі або борошно. На пательню влити 3-4 ст.л. олії та поставити на вогонь.
- Із рисової маси формувати невеликі котлети, надавати їм овальної форми й обваляти в паніровці з усіх боків. Викласти заготовки котлет на сковороду з розігрітою олією.
- Смажити рисові котлети приблизно 3-4 хвилини з кожного боку до готовності. Потім перекласти котлети на тарілку і залишити остигати. Подавати котлети з рису гарячими. Смачного!
Рисові котлети є популярною вегетаріанською альтернативою звичайним м'ясним котлетам. Вони мають ніжний смак і текстуру, які можуть задовольнити навіть найвибагливіших гурманів. Приготуйте цю страву та потіште своїх близьких чудовим сімейним обідом!