Рецепт рулету з курячого фаршу

Рецепт рулету з курячого фаршу
3.9
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 800 гр курячого філе (або фаршу)
  • 1 велика морква
  • 100 гр печериць
  • половина болгарського перцю
  • 1 яйце
  • кілька гілочок кропу
  • 1 ч.л. куркуми
  • 1 ч.л. гірчиці
  • 4-5 горошин запашного перцю
  • 2 лаврові листки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Куряче філе промити, обсушити і пропустити через м'ясорубку. Додати в курячий фарш сире яйце, додати сіль, перець і ретельно перемішати. Фарш розділити на дві рівні частини, а половину розділити ще на дві частини (тобто розділити фарш на частини 2:1:1).
  2. Кріп промити і нашаткувати, додати до чверті фаршу і ретельно перемішати. Гриби ретельно вимити і порізати маленькими кубиками. На пательню влити 1 ст. л. олії та поставити на вогонь.
  3. На сковороду з розігрітою олією викласти гриби. Смажити їх на середньому вогні, помішуючи, до готовності близько 10 хвилин. Зняти сковорідку з вогню і залишити остигати.
  4. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати маленькими кубиками. З'єднати чверть фаршу (без кропу) з болгарським перцем, гірчицею і куркумою, перемішати.
  5. Моркву очистити і натерти на дрібній тертці. Додати гриби та моркву в більшу частину фаршу, перемішати. У велику каструлю влити воду і поставити на вогонь. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить або 1 великий рулет із курячого фаршу, або 2 середніх.
  6. Стіл скропити водою, покласти на нього шматок харчової плівки (розмір залежить від бажаного розміру рулету). Поверхню харчової плівки також змастити водою. Викласти на плівку фарш із морквою та грибами, рівномірно розподілити його по всій поверхні плівки.
  7. Потім викласти курячий фарш із гірчицею, куркумою і болгарським перцем, розподілити другим шаром (залишаючи краї близько 2-3 см нижнього шару вільними). Викласти фарш із кропом поверх другого шару і також розрівняти.
  8. Згорнути рулет із курячого фаршу, допомагаючи собі харчовою плівкою. Щільно обернути курячий рулет плівкою і зав'язати на кінцях, покласти в каструлю з киплячою водою.
  9. Готувати рулет із курячого фаршу приблизно 10 хвилин. Потім вийняти його, обережно розрізати плівку і зняти її. Опустити курячий рулет у киплячу воду і варити при слабкому кипінні 15-25 хвилин до готовності (залежно від розмірів рулету).
  10. Перекласти шумівкою рулет на тарілку і дати йому кілька хвилин охолонути. Рулет із курячого фаршу смачний і в гарячому, і в холодному вигляді. Смачного!

Рулет із курячого фаршу - це чудовий варіант для святкового столу або звичайного обіду. Ви можете експериментувати з начинками, додавати різні овочі та приправи, щоб зробити рулет ще більш цікавим для вашого смаку. Такий рулет матиме ефектний вигляд і приверне увагу всіх присутніх. Спробуйте приготувати його самі та насолоджуйтеся чудовим смаком!