Пісні рисові котлети: смачна вегетаріанська страва

Пісні рисові котлети: смачна вегетаріанська страва
4.2
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 200-220 гр сухого рису
  • 1 цибулина
  • близько 100 гр панірувальних сухарів
  • 1 морква
  • кілька пір'їн зеленої цибулі
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Рис ретельно промити і всипати в каструлю з киплячою підсоленою водою (500-600 мл води і 1 ч.л. солі). Варити рис для пісних котлет приблизно 25-30 хвилин до готовності.
  2. Тим часом почистити і дрібно порізати цибулю, моркву почистити і натерти на дрібній тертці. На пательні розігріти 2-3 ст.л. олії і викласти цибулю. Через кілька хвилин додати на сковороду моркву і перемішати.
  3. Смажити овочі на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору. Ближче до кінця додати сіль за смаком. Потім зняти сковорідку з вогню і залишити остигати. Зелену цибулю промити й нашаткувати.
  4. Коли рис повністю вбере всю воду і перетвориться на густу рисову кашу, зняти каструлю з вогню. Дати каші охолонути кілька хвилин, щоб із неї зручно було ліпити котлети.
  5. Додати в каструлю з рисом обсмажені овочі, подрібнену цибулю, спеції за смаком і гарненько перемішати. Панірувальні сухарі всипати в окрему тарілку. Із рисової маси формувати котлети середнього розміру, обвалювати їх у панірувальних сухарях.
  6. На пательні розігріти 2-3 ст.л. олії та викласти заготовки котлет. Смажити пісні рисові котлети з обох боків до рум'яної скоринки (приблизно 2-3 хвилини з кожного боку). Перекласти готові котлети з рису на тарілку і дати їм кілька хвилин охолонути.
  7. Пісні рисові котлети найсмачніші в гарячому вигляді. Смачного!

Ці пісні рисові котлети можна подавати як головну страву або використовувати їх для створення бутербродів чи бургерів. Додайте свіжі овочі та соус на свій смак, і насолоджуйтеся смачним вегетаріанським варіантом класичних котлет.

Додавання подрібненого часнику та спецій, як-от куркума або карі, може надати цим котлетам особливого смаку та аромату.

Експериментуйте з інгредієнтами: додайте до рисової маси кріп, петрушку або інші улюблені трави, щоб надати котлетам свіжості та більш насиченого смаку.

Ця страва є чудовим вибором для вегетаріанців і тих, хто прагне різноманітності у своєму раціоні. Вона містить рис, який є багатим джерелом енергії, а також важливих мікроелементів