Рисові кульки з сиром
Кухня
Інгредієнти:
- 150 мл вершків 15-25%
- 2 яйця
- 100 гр твердого сиру
- 100 гр борошна
- близько 100 гр панірувальних сухарів
- 70 гр сухого рису
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Рис промити під струменем води і всипати в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити рис до готовності приблизно 20-25 хвилин. Потім відкинути його на друшляк і залишити стікати.
- Вершки влити в невелику каструлю і поставити на вогонь. Сир натерти на дрібній тертці. Щойно вершки почнуть кипіти (не обов'язково їх кип'ятити), зняти каструлю з вогню й одразу ж всипати тертий сир.
- Помішувати вершково-сирну масу, поки вона не стане повністю однорідною. Всипати до сирної маси варений рис і перемішати. За бажанням можна додати сіль. Повністю остудити "тісто" для рисових кульок.
- Залишити рисову масу в холодильнику мінімум на півгодини. Можна загорнути масу в харчову плівку, надавши їй форму ковбаски (так буде легше формувати кульки). Через зазначений час вбити сирі яйця в невелику миску і збити виделкою до однорідності.
- В окремі дві тарілки всипати борошно і панірувальні сухарі. Сформувати з рисової маси невелику кульку, обваляти її в борошні, вмочити у збитому яйці й обваляти в панірувальних сухарях. Зліпити таким чином кілька кульок.
- На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти рисові кульки в паніровці. Смажити рисові кульки з сиром приблизно 2-3 хвилини з кожного боку до рум'яності.
- Відразу перекласти смажені кульки на паперовий рушник, щоб увібрати зайвий жир. Тим часом просмажити наступну партію кульок із рисової маси. Рисові кульки з сиром смачні і в гарячому, і в холодному вигляді. Смачного!
Не забудьте експериментувати з соусами та смаковими поєднаннями. Спробуйте подати ці рисові кульки з сиром із томатним соусом або гірчично-медовим соусом. Вони чудово поєднуються зі свіжими овочами, такими як морква, огірок або печериці.