Смачні та ароматні котлети з баклажанів - ідеальна страва для гурманів

Смачні та ароматні котлети з баклажанів - ідеальна страва для гурманів
4.8
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,5 кг баклажанів
  • 200 гр бринзи або сулугуні (можна замінити моцарелою)
  • 150-200 гр панірувальних сухарів (+ для смаження)
  • 150 гр твердого сиру
  • 120 мл чистої води
  • 100 гр білого хліба
  • 100 мл молока
  • 1 яйце
  • пучок петрушки
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Баклажани ретельно вимити та порізати маленькими кубиками. За бажанням їх можна попередньо очистити від шкірки. У глибокій сковороді розігріти кілька столових ложок рослинної олії і викласти баклажани.
  2. Обсмажити баклажани до готовності, помішуючи, на середньому вогні протягом 7-8 хвилин. Потім влити воду, перемішати, накрити кришкою і встановити невеликий вогонь. Тушкувати баклажани під кришкою ще 5-10 хвилин до м'якості.
  3. Петрушку (половину) промити й дрібно порізати, додати в сковороду та перемішати. За півхвилини перекласти масу в окрему миску і залишити застигати. Хліб розламати на шматочки і скласти в невелику ємність, залити молоком і залишити на 10 хвилин.
  4. Сир (твердий) натерти на дрібній тертці. Петрушку, що залишилася, промити й подрібнити. Через зазначений час додати до баклажанів сире яйце, панірувальні сухарі, хліб, зелень, часник (розчавлений у часникодавилці або натертий на дрібній тертці) сіль, перець за смаком і перемішати.
  5. За необхідності додати до баклажанної маси трохи панірувальних сухарів. Сулугуні/бринзу/моцарелу порізати невеликими пластинками. Із маси з баклажанами сформувати невеликі коржі, у центр кожного покласти по скибочці сиру. Загорнути сир у баклажанну суміш і надати котлеті овальної форми.
  6. Близько 100 гр панірувальних сухарів всипати в окрему тарілку й обваляти в них кожну котлету. На пательні розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії та викласти заготовки котлет. Духовку розігріти до 180С.
  7. Смажити котлети з баклажанів приблизно по 1-2 хвилини з кожного боку і перекласти в жароміцну форму. Відправити форму в розігріту духовку.
  8. Готувати баклажанні котлети в духовці ще 10-15 хвилин до готовності. Вийняти форму і залишити на кілька хвилин остигати. Перекласти готові котлети на тарілку і подавати до столу гарячими. Смачного!