Бігус класичний
Кухня
Інгредієнти:
- 500 гр свіжої капусти
- 400 гр квашеної капусти
- 300 гр свинини
- 1 цибулина
- 1 морква
- жменя чорносливу (за бажанням)
- 1 ст.л. вершкового масла
- 2-3 лаврові листки
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Свинину промити й обсушити, порізати невеликими шматочками. На сковороді розігріти ложку вершкового масла і викласти шматочки м'яса. Обсмажити м'ясо на сильному вогні протягом 5 хвилин, помішуючи.
- Потім зменшити вогонь і смажити ще пару хвилин на середньому вогні. Цибулю почистити й порізати півкільцями, додати в сковорідку та перемішати. Моркву почистити й натерти на великій тертці. Додати моркву до м'яса через пару хвилин після цибулі.
- Ще через 2-3 хвилини додати лаврове листя, сіль, перець за смаком і перемішати. Через 1-2 хвилини додати в бігус квашену капусту і ретельно перемішати, накрити сковороду кришкою.
- Готувати бігус близько 15 хвилин на помірному вогні. Тим часом дрібно нарізати свіжу капусту, але не шинкувати (не надто дрібно). Класичний бігус готують зі свіжої та квашеної капусти.
- Додати свіжу капусту в сковорідку та перемішати. Готувати бігус під кришкою близько години на невеликому вогні. При цьому якомога частіше помішувати бігус лопаткою. Через зазначений час додати чорнослив (за необхідності порізати його невеликими шматочками) і перемішати.
- Через 10-15 хвилин вимкнути вогонь і залишити класичний бігус настоятися під кришкою на 15 хвилин. Зняти кришку, розкласти готову страву по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Кухня завжди тішить нас новими та цікавими смаколиками. Бігус класичний - це чудовий приклад поєднання традиційних польських та литовських смаків. Ви можете експериментувати з інгредієнтами та спеціями, додавати власні нотки до цієї страви. Подавайте бігус із вареною картоплею або великими шматочками хліба для смачного досвіду.