Бігус класичний

Бігус класичний
4.9
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 гр свіжої капусти
  • 400 гр квашеної капусти
  • 300 гр свинини
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • жменя чорносливу (за бажанням)
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 2-3 лаврові листки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Свинину промити й обсушити, порізати невеликими шматочками. На сковороді розігріти ложку вершкового масла і викласти шматочки м'яса. Обсмажити м'ясо на сильному вогні протягом 5 хвилин, помішуючи.
  2. Потім зменшити вогонь і смажити ще пару хвилин на середньому вогні. Цибулю почистити й порізати півкільцями, додати в сковорідку та перемішати. Моркву почистити й натерти на великій тертці. Додати моркву до м'яса через пару хвилин після цибулі.
  3. Ще через 2-3 хвилини додати лаврове листя, сіль, перець за смаком і перемішати. Через 1-2 хвилини додати в бігус квашену капусту і ретельно перемішати, накрити сковороду кришкою.
  4. Готувати бігус близько 15 хвилин на помірному вогні. Тим часом дрібно нарізати свіжу капусту, але не шинкувати (не надто дрібно). Класичний бігус готують зі свіжої та квашеної капусти.
  5. Додати свіжу капусту в сковорідку та перемішати. Готувати бігус під кришкою близько години на невеликому вогні. При цьому якомога частіше помішувати бігус лопаткою. Через зазначений час додати чорнослив (за необхідності порізати його невеликими шматочками) і перемішати.
  6. Через 10-15 хвилин вимкнути вогонь і залишити класичний бігус настоятися під кришкою на 15 хвилин. Зняти кришку, розкласти готову страву по тарілках і подавати до столу. Смачного!

Кухня завжди тішить нас новими та цікавими смаколиками. Бігус класичний - це чудовий приклад поєднання традиційних польських та литовських смаків. Ви можете експериментувати з інгредієнтами та спеціями, додавати власні нотки до цієї страви. Подавайте бігус із вареною картоплею або великими шматочками хліба для смачного досвіду.