Рецепт приготування ханума

Рецепт приготування ханума
4.0
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для ханума:

  • 300 гр борошна
  • 250 мл чистої води
  • 1 яйце
  • 2 ч.л. солі

Картопляна начинка для ханума:

  • 250 гр картоплі
  • 250 гр ріпчастої цибулі
  • 250 гр гарбуза
  • сіль, перець, спеції за смаком

М'ясна начинка для ханума:

  • 300 гр баранини
  • 250 гр цибулі
  • 250 гр картоплі (не обов'язково)
  • кілька гілочок кінзи, петрушки
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Почати з приготування тіста для ханума. Борошно із сіллю просіяти через сито і розмішати. У середину вбити сире яйце і ретельно перемішати. Поступово влити склянку холодної чистої води і замісити пружне, гладке тісто.
  2. Обернути тісто для ханума харчовою плівкою і відправити в холодильник на годину. Тим часом приготувати начинку для ханума. Ви можете приготувати картопляну або м'ясну начинку на вибір.
  3. Картоплю очистити та порізати дрібними кубиками. Гарбуз очистити від шкірки та насіння, також порізати м'якоть дрібними кубиками. Цибулю очистити і порізати дрібними шматочками. Змішати все в одній мисці, додати сіль, перець і спеції за смаком.
  4. Баранину промити, обсушити і порізати дуже дрібними шматочками. Замість цього можна пропустити м'ясо через м'ясорубку. Картоплю очистити та порізати дрібними кубиками. Цибулю очистити і дуже дрібно порізати. Зелень промити, нашаткувати. Скласти баранину в миску, додати подрібнену цибулю, картоплю, зелень, сіль, перець за смаком і перемішати.
  5. Бажано, щоб начинка для ханума настоялася і просочилася. Через годину вийняти тісто з холодильника. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить один великий ханум або два невеликого розміру.
  6. Розкачати тісто на присипаній борошном поверхні, тим часом закип'ятити в пароварці воду. Розподілити по всій поверхні тіста начинку, залишаючи приблизно 3 см з одного краю. Згорнути все в щільний рулет і покласти в пароварку (по колу).
  7. Готувати ханум близько 45 хвилин під кришкою. Потім зняти кришку, перекласти ханум на тарілку і змастити шматочком вершкового масла. Нарізати готовий ханум порційними шматочками і подавати до столу гарячим. Смачного!

Ханум - це смачна й оригінальна страва, яка може стати чудовим варіантом для особливого обіду або святкового застілля. Тісто, зроблене з любов'ю та дбайливістю, а начинка з картоплі чи баранини надасть страві неповторного смаку. Спробуйте змінити склад начинки на свій смак, експериментуйте зі спеціями та приправами. Завдяки своїй привабливій презентації, ханум також може стати прикрасою вашого столу. Відчуйте смак Сходу та насолоджуйтеся цією вишуканою стравою!