Мітітеї
Кухня
Інгредієнти:
- 0,7 кг свинини
- 300 гр яловичини
- близько 150- 200 мл молока
- 1 велика цибулина
- 6-8 зубчиків часнику
- 1,5-2 ст.л. крохмалю
- 10-15 горошин чорного перцю
- 2-3 лаврові листки
- 1/5 ч.л. соди
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Свинину і яловичину промити і обсушити, порізати гострим ножем на дуже дрібні шматочки. Замість цього можна пропустити обидва види м'яса через м'ясорубку з великим решетом.
- Часник очистити і дуже дрібно порізати ножем. Додати до фаршу сіль, перець за смаком, часник, дрібку соди і ретельно перемішати. Всипати крохмаль і знову перемішати. Потім, помішуючи, влити молоко.
- Перекласти фарш на харчову плівку, накрити другим шаром плівки і відбити молотком. Перекласти фарш у миску і відправити в холодильник. М'ясо для мітітей має настоятися в холодильнику не менше 1 години, краще - 2.
- Через зазначений час вийняти фарш із холодильника і сформувати ковбаски будь-яким зручним для вас способом. Це можна зробити за допомогою м'ясорубки: зняти насадки з ножем і сіткою, встановити насадку для ковбасок.
- Пропускаючи фарш через м'ясорубку, виймати по одній ковбасці та викладати їх на тарілку. Замість цього можна сформувати мітітеї руками, змащеними олією.
- У сковорідку влити близько 70-80 мл олії і поставити на вогонь. У розпечену олію викласти заготовлені ковбаски одним шаром. Просмажити мітітеї на сильному вогні протягом 1 хвилини з кожного боку до рум'яної скоринки.
- Готові мітітеї перекладати в товстостінну каструлю. На сковороду з розігрітою олією викласти наступну партію ковбасок, обсмажити їх і перекласти в каструлю. Таким чином просмажити мітітеї з решти фаршу.
- Цибулю очистити і порізати тонкими кільцями, викласти поверх ковбасок у каструлю. Потім викласти лаврове листя, горошини перцю. Залити ковбаски окропом так, щоб він тільки покрив їх (не вище і не нижче).
- Накрити каструлю кришкою і поставити на вогонь. Відразу після закипання зменшити вогонь так, щоб вода потроху кипіла. Готувати мітітеї приблизно півгодини до готовності. Через зазначений час зняти каструлю з вогню, зняти кришку і посипати спеціями або подрібненою зеленню.
- Залишити мітітеї під кришкою на 10 хвилин. Потім зняти кришку, розкласти ковбаски по тарілках і подавати до столу гарячими. Смачного!
Мітітеї - це смачна страва, яка чудово поєднується зі свіжим хлібом, маринованими огірками та гарячим гарніром. Цей рецепт дозволяє вам насолоджуватися ароматом традиційної молдавсько-румунської кухні простим і доступним способом. Спробуйте приготувати мітітеї та потіште свою сім'ю або гостей цим чудовим смаком!