Мітітеї

Мітітеї
4.6
(8)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,7 кг свинини
  • 300 гр яловичини
  • близько 150- 200 мл молока
  • 1 велика цибулина
  • 6-8 зубчиків часнику
  • 1,5-2 ст.л. крохмалю
  • 10-15 горошин чорного перцю
  • 2-3 лаврові листки
  • 1/5 ч.л. соди
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Свинину і яловичину промити і обсушити, порізати гострим ножем на дуже дрібні шматочки. Замість цього можна пропустити обидва види м'яса через м'ясорубку з великим решетом.
  2. Часник очистити і дуже дрібно порізати ножем. Додати до фаршу сіль, перець за смаком, часник, дрібку соди і ретельно перемішати. Всипати крохмаль і знову перемішати. Потім, помішуючи, влити молоко.
  3. Перекласти фарш на харчову плівку, накрити другим шаром плівки і відбити молотком. Перекласти фарш у миску і відправити в холодильник. М'ясо для мітітей має настоятися в холодильнику не менше 1 години, краще - 2.
  4. Через зазначений час вийняти фарш із холодильника і сформувати ковбаски будь-яким зручним для вас способом. Це можна зробити за допомогою м'ясорубки: зняти насадки з ножем і сіткою, встановити насадку для ковбасок.
  5. Пропускаючи фарш через м'ясорубку, виймати по одній ковбасці та викладати їх на тарілку. Замість цього можна сформувати мітітеї руками, змащеними олією.
  6. У сковорідку влити близько 70-80 мл олії і поставити на вогонь. У розпечену олію викласти заготовлені ковбаски одним шаром. Просмажити мітітеї на сильному вогні протягом 1 хвилини з кожного боку до рум'яної скоринки.
  7. Готові мітітеї перекладати в товстостінну каструлю. На сковороду з розігрітою олією викласти наступну партію ковбасок, обсмажити їх і перекласти в каструлю. Таким чином просмажити мітітеї з решти фаршу.
  8. Цибулю очистити і порізати тонкими кільцями, викласти поверх ковбасок у каструлю. Потім викласти лаврове листя, горошини перцю. Залити ковбаски окропом так, щоб він тільки покрив їх (не вище і не нижче).
  9. Накрити каструлю кришкою і поставити на вогонь. Відразу після закипання зменшити вогонь так, щоб вода потроху кипіла. Готувати мітітеї приблизно півгодини до готовності. Через зазначений час зняти каструлю з вогню, зняти кришку і посипати спеціями або подрібненою зеленню.
  10. Залишити мітітеї під кришкою на 10 хвилин. Потім зняти кришку, розкласти ковбаски по тарілках і подавати до столу гарячими. Смачного!

Мітітеї - це смачна страва, яка чудово поєднується зі свіжим хлібом, маринованими огірками та гарячим гарніром. Цей рецепт дозволяє вам насолоджуватися ароматом традиційної молдавсько-румунської кухні простим і доступним способом. Спробуйте приготувати мітітеї та потіште свою сім'ю або гостей цим чудовим смаком!