Запіканка з кабачків із сиром у духовці
Кухня
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 5 г солі
- 1 кг молодих кабачків
- 2 зубчики часнику
- 50 г твердого сиру
- 2 цибулини
- 30 г петрушки
- 50 мл оливкової олії
- 300 г сиру Фета
Рецепт приготування:
- У сковороду налити кілька ложок оливкової олії та розігріти її.
- Під час розігріву олії нарізати кабачки на крупній тертці. Обсмажити кабачки у розігрітій олії.
- Коли кабачки стануть м'якими, перекласти їх у друшляк, щоб видалити надлишкову олію та сік.
- На іншій сковороді обсмажити нарізану цибулю та часник.
- В окремій чаші збити куряче яйце із сіллю.
- Розтерти сир Фета виделкою (можна використовувати інший м'який сир).
- До підготовленого сирного міксу додати нарізану петрушку та яєчну масу.
- Змішати всі інгредієнти в одній мисці і викласти у підготовлену форму для випічки, попередньо змащену олією.
- Посипати тертим сиром запіканку і випікати її в духовці протягом 30 хвилин.
Для підкреслення смаку страви, подавайте її з тушкованими овочами або запеченою картоплею. Додайте сметанний соус та зелень для справжньої насолоди смаком.