Запіканка з кабачків із сиром у духовці

Запіканка з кабачків із сиром у духовці
4.7
(8)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 5 г солі
  • 1 кг молодих кабачків
  • 2 зубчики часнику
  • 50 г твердого сиру
  • 2 цибулини
  • 30 г петрушки
  • 50 мл оливкової олії
  • 300 г сиру Фета

Рецепт приготування:

  1. У сковороду налити кілька ложок оливкової олії та розігріти її.
  2. Під час розігріву олії нарізати кабачки на крупній тертці. Обсмажити кабачки у розігрітій олії.
  3. Коли кабачки стануть м'якими, перекласти їх у друшляк, щоб видалити надлишкову олію та сік.
  4. На іншій сковороді обсмажити нарізану цибулю та часник.
  5. В окремій чаші збити куряче яйце із сіллю.
  6. Розтерти сир Фета виделкою (можна використовувати інший м'який сир).
  7. До підготовленого сирного міксу додати нарізану петрушку та яєчну масу.
  8. Змішати всі інгредієнти в одній мисці і викласти у підготовлену форму для випічки, попередньо змащену олією.
  9. Посипати тертим сиром запіканку і випікати її в духовці протягом 30 хвилин.

Для підкреслення смаку страви, подавайте її з тушкованими овочами або запеченою картоплею. Додайте сметанний соус та зелень для справжньої насолоди смаком.