Підсмажка зі свинини: рецепт на сковороді
Кухня
Інгредієнти:
- нежирна свинина – 0,5 кг
- цибуля – 1 шт.
- томатна паста – 3 ст.л.
- борошно – 2 ст.л.
- м'ясний бульйон – 5 ст.л.
- вода – 400 мл
- лавровий лист – 2 шт.
- сіль і суміш перців – за смаком
- рослинна олія для смаження
Рецепт приготування:
Свиняча підсмажка з томатною підливою.
Приготувавши ситне м'ясо з підливкою, ви можете не переживати за соковитість головного інгредієнта. Ця страва виходить ідеальною з першої спроби, якщо ви точно дотримуєтеся інструкції.
- Промийте м'ясне філе і обсушіть його паперовим рушником. Поріжте свинину невеликими шматочками.
- Розігрійте олію в сковороді з товстим дном. Викладіть м'ясо і підсмажте до золотистої скоринки на сильному вогні. Періодично помішуйте вміст сковороди для рівномірного обсмаження.
- Додайте спеції і 2/3 частини томатної пасти, після чого смажте свинину ще 3-4 хвилини.
- Налийте у сковороду воду, додайте сіль. Тушкуйте м'ясо на невеликому вогні під кришкою приблизно 40 хвилин.
- Очистіть і нашинкуйте кубиками цибулю, підмажте її в іншій сковороді до золотистого кольору.
- Перекладіть підсмажену цибулю в миску, сковороду вимийте від олії і протріть насухо. На найменшому вогні посмажте в сковороді просіяне борошно без олії до золотистого кольору, постійно помішуючи.
- Змішайте цибулю з борошном. Додайте бульйон (або воду) і залишки томатної пасти.
- Об'єднайте вміст обох сковорідок і тушкуйте ще 5 хвилин. Додайте лавровий лист за 2 хвилини до готовності.
- Подавайте підсмажку з підливою до будь-якого гарніру з круп або овочів.
Цікаво:
Підсмажку можна приготувати з овочами або грибами. Урізноманітнити страву допоможе заміна томатної підливки на вершкову, сирну або сметанну. Розширюйте свої кулінарні горизонти, насолоджуйтеся смачними стравами!