Підсмажка зі свинини: рецепт на сковороді

Підсмажка зі свинини: рецепт на сковороді
4.3
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • нежирна свинина – 0,5 кг
  • цибуля – 1 шт.
  • томатна паста – 3 ст.л.
  • борошно – 2 ст.л.
  • м'ясний бульйон – 5 ст.л.
  • вода – 400 мл
  • лавровий лист – 2 шт.
  • сіль і суміш перців – за смаком
  • рослинна олія для смаження

Рецепт приготування:

Свиняча підсмажка з томатною підливою.

Приготувавши ситне м'ясо з підливкою, ви можете не переживати за соковитість головного інгредієнта. Ця страва виходить ідеальною з першої спроби, якщо ви точно дотримуєтеся інструкції.

  1. Промийте м'ясне філе і обсушіть його паперовим рушником. Поріжте свинину невеликими шматочками.
  2. Розігрійте олію в сковороді з товстим дном. Викладіть м'ясо і підсмажте до золотистої скоринки на сильному вогні. Періодично помішуйте вміст сковороди для рівномірного обсмаження.
  3. Додайте спеції і 2/3 частини томатної пасти, після чого смажте свинину ще 3-4 хвилини.
  4. Налийте у сковороду воду, додайте сіль. Тушкуйте м'ясо на невеликому вогні під кришкою приблизно 40 хвилин.
  5. Очистіть і нашинкуйте кубиками цибулю, підмажте її в іншій сковороді до золотистого кольору.
  6. Перекладіть підсмажену цибулю в миску, сковороду вимийте від олії і протріть насухо. На найменшому вогні посмажте в сковороді просіяне борошно без олії до золотистого кольору, постійно помішуючи.
  7. Змішайте цибулю з борошном. Додайте бульйон (або воду) і залишки томатної пасти.
  8. Об'єднайте вміст обох сковорідок і тушкуйте ще 5 хвилин. Додайте лавровий лист за 2 хвилини до готовності.
  9. Подавайте підсмажку з підливою до будь-якого гарніру з круп або овочів.

Цікаво:

Підсмажку можна приготувати з овочами або грибами. Урізноманітнити страву допоможе заміна томатної підливки на вершкову, сирну або сметанну. Розширюйте свої кулінарні горизонти, насолоджуйтеся смачними стравами!