Кабачки, запечені в духовці з фаршем

Інгредієнти:
- фарш домашній - 350 г
- сир твердий - 100 г
- печериці свіжі - 100 г
- базилік - за смаком
- кабачки молоді - 2 шт.
- спеції - за смаком
- свіжі томати - 3 шт.
- сіль - за смаком
- цибуля - 1 шт.
Рецепт приготування:
"Човники" з кабачків з фаршем та печерицями - це смачна страва, яка легко готується, достатньо слідувати покроковому рецепту. Начинкою для "човників" є домашній фарш, свіжі томати та печериці. Ви також можете додати до страви інші овочі за смаком.
- Кабачки ретельно вимийте, потім розріжте їх вздовж на дві половини і видаліть середину з насінням.
- Цибулю очистіть і подрібніть в м'ясорубці, так само зробіть з томатами.
- До домашнього фаршу додайте цибулю, сіль і спеції, а потім перемішайте інгредієнти.
- Печериці ретельно вимийте та наріжте їх пластинами.
- У підготовлений кабачок спочатку викладіть шар томатного пюре (достатньо 3 чайних ложки), потім додайте кілька ложок фаршу і 5-6 шматочків печериць.
- Готові "човники" злегка полийте соняшниковою або оливковою олією.
- Запікаються вони у духовці приблизно 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Коли залишиться приблизно 5 хвилин до готовності, посипте страву дрібно нарізаним базиліком.
Базилік можна замінити будь-якою іншою зеленню, особливо добре до кабачків пасує свіжа петрушка. Подавати "човники" рекомендується гарячими, додавши сметанний соус та трохи болгарського перцю для смаку і аромату.
Цікаве доповнення:
Ця страва - відмінний варіант для вечері або обіду, бо кабачки - це легкий та корисний овоч, а печериці додають особливий смак і аромат страві. Також цей рецепт можна змінювати, додавши свої улюблені овочі та приправи. Наприклад, спробуйте додати куркуму для особливого колориту. Бажаємо вам смачного і корисного обіду!