Кабачки, запечені в духовці з фаршем

Кабачки, запечені в духовці з фаршем
3.9
(5)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • фарш домашній - 350 г
  • сир твердий - 100 г
  • печериці свіжі - 100 г
  • базилік - за смаком
  • кабачки молоді - 2 шт.
  • спеції - за смаком
  • свіжі томати - 3 шт.
  • сіль - за смаком
  • цибуля - 1 шт.

Рецепт приготування:

"Човники" з кабачків з фаршем та печерицями - це смачна страва, яка легко готується, достатньо слідувати покроковому рецепту. Начинкою для "човників" є домашній фарш, свіжі томати та печериці. Ви також можете додати до страви інші овочі за смаком.

  1. Кабачки ретельно вимийте, потім розріжте їх вздовж на дві половини і видаліть середину з насінням.
  2. Цибулю очистіть і подрібніть в м'ясорубці, так само зробіть з томатами.
  3. До домашнього фаршу додайте цибулю, сіль і спеції, а потім перемішайте інгредієнти.
  4. Печериці ретельно вимийте та наріжте їх пластинами.
  5. У підготовлений кабачок спочатку викладіть шар томатного пюре (достатньо 3 чайних ложки), потім додайте кілька ложок фаршу і 5-6 шматочків печериць.
  6. Готові "човники" злегка полийте соняшниковою або оливковою олією.
  7. Запікаються вони у духовці приблизно 30-40 хвилин при температурі 180 градусів. Коли залишиться приблизно 5 хвилин до готовності, посипте страву дрібно нарізаним базиліком.

Базилік можна замінити будь-якою іншою зеленню, особливо добре до кабачків пасує свіжа петрушка. Подавати "човники" рекомендується гарячими, додавши сметанний соус та трохи болгарського перцю для смаку і аромату.

Цікаве доповнення:

Ця страва - відмінний варіант для вечері або обіду, бо кабачки - це легкий та корисний овоч, а печериці додають особливий смак і аромат страві. Також цей рецепт можна змінювати, додавши свої улюблені овочі та приправи. Наприклад, спробуйте додати куркуму для особливого колориту. Бажаємо вам смачного і корисного обіду!