Риба у клярі: мінтай
Кухня
Інгредієнти:
- тушка мінтая (свіжоморожена) – 3-4 шт.
- спеції для риби – 0,5 ч.л.
- борошно пшеничне – 2 ст.л.
- рослинна олія для смаження
- сіль – за смаком
Інгредієнти для кляра:
- тепла вода – 300 мл
- рисове борошно – 100 г
- сухі дріжджі – 1 ч.л.
- цукор – 0,5 ч.л.
- сіль – 0,5 ч.л.
- борошно пшеничне – 2 ст.л.
Рецепт приготування:
Смажений мінтай в рисовому клярі.
Мінтай отримає новий смак, якщо замінити звичайний кляр на рисовий. Якщо дотримуватись пошагової інструкції, результати кулінарних витівок вас вразять.
- Зробіть рисовий кляр: змішайте в мисці дріжджі і цукор, влийте воду і ретельно перемішайте всі компоненти.
- Додайте рисове борошно, коли опара підніметься. У відсутності готового борошна, подрібніть рисові пластівці в блендері або кавомолці.
- Додайте просіяне пшеничне борошно, перемішайте суміш до однорідності.
- Поставте миску, накриту серветкою або рушником, в тепле місце на 30 хвилин.
- Додайте сіль і перемішайте піднятий кляр.
- Розморозьте рибу при кімнатній температурі. Наріжте на 2-3 частини і посипте сіллю і спеціями.
- Розігрійте олію в сковороді.
- Шматочки риби обваляйте в борошні і вмочіть в рисовому клярі. Викладіть минтай на сковороду.
- Обсмажте шматочки на невеликому вогні з обох сторін до золотистого кольору.
- Викладіть гарячу рибу на паперовий рушничок або серветку, щоб видалити зайвий жир.
- Подавайте смажений мінтай з улюбленим гарніром або овочевим салатом.
Цікавий факт:
Мінтай в повітряному рисовому "пальто" залишається ніжним і соковитим. В кляр можна додати свіжу зелень або спеції, урізноманітнивши таким чином смак готової страви.