Риба у клярі: мінтай

Риба у клярі: мінтай
4.1
(12)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • тушка мінтая (свіжоморожена) – 3-4 шт.
  • спеції для риби – 0,5 ч.л.
  • борошно пшеничне – 2 ст.л.
  • рослинна олія для смаження
  • сіль – за смаком

Інгредієнти для кляра:

  • тепла вода – 300 мл
  • рисове борошно – 100 г
  • сухі дріжджі – 1 ч.л.
  • цукор – 0,5 ч.л.
  • сіль – 0,5 ч.л.
  • борошно пшеничне – 2 ст.л.

Рецепт приготування:

Смажений мінтай в рисовому клярі.

Мінтай отримає новий смак, якщо замінити звичайний кляр на рисовий. Якщо дотримуватись пошагової інструкції, результати кулінарних витівок вас вразять.

  1. Зробіть рисовий кляр: змішайте в мисці дріжджі і цукор, влийте воду і ретельно перемішайте всі компоненти.
  2. Додайте рисове борошно, коли опара підніметься. У відсутності готового борошна, подрібніть рисові пластівці в блендері або кавомолці.
  3. Додайте просіяне пшеничне борошно, перемішайте суміш до однорідності.
  4. Поставте миску, накриту серветкою або рушником, в тепле місце на 30 хвилин.
  5. Додайте сіль і перемішайте піднятий кляр.
  6. Розморозьте рибу при кімнатній температурі. Наріжте на 2-3 частини і посипте сіллю і спеціями.
  7. Розігрійте олію в сковороді.
  8. Шматочки риби обваляйте в борошні і вмочіть в рисовому клярі. Викладіть минтай на сковороду.
  9. Обсмажте шматочки на невеликому вогні з обох сторін до золотистого кольору.
  10. Викладіть гарячу рибу на паперовий рушничок або серветку, щоб видалити зайвий жир.
  11. Подавайте смажений мінтай з улюбленим гарніром або овочевим салатом.

Цікавий факт:

Мінтай в повітряному рисовому "пальто" залишається ніжним і соковитим. В кляр можна додати свіжу зелень або спеції, урізноманітнивши таким чином смак готової страви.