Курка в карамельній заливці

Курка в карамельній заливці
4.1
(14)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • курка - 750-800 г
  • цукор - 1 ст.л.
  • сіль - 1,5 ст.л.
  • вода - 1 ст.
  • часник - 3 зубчики
  • рослинна олія - 1 ст.л.
  • чорний мелений перець - 1 ч.л.

Рецепт приготування:

  1. Тушку курки промийте холодною водою та розріжте на порційні шматки.
  2. Додайте перець та половину столової ложки солі, добре перемішайте.
  3. В невелику каструлю або ковшик насипте цукор та сіль, поставте на вогонь.
  4. Протягом 3-5 хвилин у каструльці утвориться карамель.
  5. Додайте воду. Карамель розмішуйте ложкою, поки вона повністю не розтане в киплячій воді.
  6. Шматки курки викладіть в форму, змащену рослинною олією.
  7. Залийте карамельним розчином.
  8. Зверху на кожний шматок курки покладіть тоненьку скибочку часнику.
  9. Форму відправте в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів.
  10. Через 45 хвилин карамельна курка буде готова.

Подавайте її з будь-яким гарніром: картопляним пюре, вареними спагетті або рисом, свіжими овочами.

Цей рецепт стане чудовим доповненням до вашого кулінарного арсеналу та додаст яскравих смакових відчуттів до вашого столу. Спробуйте його на святковому обіді чи в звичайний день - результат завжди приємно здивує!