Азу по-татарськи із солоними огірками
Кухня
Інгредієнти:
- 400 г свинини без кістки
- 2 цибулини
- 3 шт. помідорів
- мелений чорний перець - за смаком
- 6 шт. картоплі
- 50 г вершкового масла
- 4 шт. солоних огірків
- мелений червоний перець за смаком
- 1 пучок кропу
- 400 мл очищеної води
- сіль за смаком
- 1 пучок зеленої цибули
Рецепт приготування:
- М'ясо нарізати на кубики, розігріти вершкове масло на сковороді та смажити свинину до золотистої скоринки.
- Перекласти готове м'ясо в миску. Смажити нарізану цибулю напівкільцями на тій же сковороді, де смажилася свинина, до золотистого кольору.
- Додати смажену цибулю до м'яса, додати мелений перець та сіль.
- Помідори перетворити в пюре за допомогою м'ясорубки або блендера.
- У казані об'єднати свинину з цибулею та томатним пюре. Перемішати і включити середній вогонь.
- Готувати, поки рідина не випарується.
- Додати воду та тушкувати 50 хвилин.
- Картоплю нарізати на кружечки і посмажити на маслі до золотистої скоринки.
- Солоні огірки дрібно нарізати (можна соломкою).
- Після 50 хвилин додати огірки до м'яса. Також викласти туди картоплю. Тушкувати страву ще 20 хвилин.
- Дрібно нарізати часник і зелень, додати до готової страви та перемішати. Прикрасити азу свіжою петрушкою.
Цікаві факти:
У класичному рецепті використовують яловичину або баранину, але українські господині часто готують цю страву зі свининою. Для прискорення процесу готування азу можна використовувати дві сковороди для смаження овочів та м'яса, а також казан.
Смачного!