Азу по-татарськи із солоними огірками

Азу по-татарськи із солоними огірками
4.6
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 г свинини без кістки
  • 2 цибулини
  • 3 шт. помідорів
  • мелений чорний перець - за смаком
  • 6 шт. картоплі
  • 50 г вершкового масла
  • 4 шт. солоних огірків
  • мелений червоний перець за смаком
  • 1 пучок кропу
  • 400 мл очищеної води
  • сіль за смаком
  • 1 пучок зеленої цибули

Рецепт приготування:

  1. М'ясо нарізати на кубики, розігріти вершкове масло на сковороді та смажити свинину до золотистої скоринки.
  2. Перекласти готове м'ясо в миску. Смажити нарізану цибулю напівкільцями на тій же сковороді, де смажилася свинина, до золотистого кольору.
  3. Додати смажену цибулю до м'яса, додати мелений перець та сіль.
  4. Помідори перетворити в пюре за допомогою м'ясорубки або блендера.
  5. У казані об'єднати свинину з цибулею та томатним пюре. Перемішати і включити середній вогонь.
  6. Готувати, поки рідина не випарується.
  7. Додати воду та тушкувати 50 хвилин.
  8. Картоплю нарізати на кружечки і посмажити на маслі до золотистої скоринки.
  9. Солоні огірки дрібно нарізати (можна соломкою).
  10. Після 50 хвилин додати огірки до м'яса. Також викласти туди картоплю. Тушкувати страву ще 20 хвилин.
  11. Дрібно нарізати часник і зелень, додати до готової страви та перемішати. Прикрасити азу свіжою петрушкою.

Цікаві факти:

У класичному рецепті використовують яловичину або баранину, але українські господині часто готують цю страву зі свининою. Для прискорення процесу готування азу можна використовувати дві сковороди для смаження овочів та м'яса, а також казан.

Смачного!