Куряча грудка з помідорами та сиром у духовці
Кухня
Інгредієнти:
- грудка куряча - 800 г
- помідори - 2 шт.
- майонез - 4 ст.л.
- рослинна олія - 2 ст.л.
- цибуля - 1 шт.
- твердий або плавлений сир - 200 г
- спеції та мелений перець - за смаком
- сіль - за смаком
Рецепт приготування:
- Курячу грудку розріжте так, щоб вона стала плоскою, а потім трохи відбийте м'ясо молоточком. Кожний шматочок повинен бути не товще двох сантиметрів.
- Посоліть та поперчіть грудку, обсипте спеціями з обох сторін.
- На лист покладіть пергамент, змастивши його соняшниковою олією.
- Покладіть підготовлену грудку на пергамент та змастіть її шаром майонезу.
- Перед підготовкою нагрійте духовку до 200 градусів.
- Цибулю дуже тонко наріжте напівкільцями і розташуйте на грудці.
- Покладіть кружечки помідорів зверху і обсипте шаром сиру.
- Печіть страву близько півгодини, після чого посипте свіжою зеленню і подавайте до столу.
Важливо:
Для отримання ще більш соковитого смаку, залиште грудку маринуватися заздалегідь. Маринування додасть страві додаткового аромату та ніжності. Смачного!