Куряча грудка з помідорами та сиром у духовці

Куряча грудка з помідорами та сиром у духовці
4.0
(13)
Метод: В духовці
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • грудка куряча - 800 г
  • помідори - 2 шт.
  • майонез - 4 ст.л.
  • рослинна олія - 2 ст.л.
  • цибуля - 1 шт.
  • твердий або плавлений сир - 200 г
  • спеції та мелений перець - за смаком
  • сіль - за смаком

Рецепт приготування:

  1. Курячу грудку розріжте так, щоб вона стала плоскою, а потім трохи відбийте м'ясо молоточком. Кожний шматочок повинен бути не товще двох сантиметрів.
  2. Посоліть та поперчіть грудку, обсипте спеціями з обох сторін.
  3. На лист покладіть пергамент, змастивши його соняшниковою олією.
  4. Покладіть підготовлену грудку на пергамент та змастіть її шаром майонезу.
  5. Перед підготовкою нагрійте духовку до 200 градусів.
  6. Цибулю дуже тонко наріжте напівкільцями і розташуйте на грудці.
  7. Покладіть кружечки помідорів зверху і обсипте шаром сиру.
  8. Печіть страву близько півгодини, після чого посипте свіжою зеленню і подавайте до столу.

Важливо:

Для отримання ще більш соковитого смаку, залиште грудку маринуватися заздалегідь. Маринування додасть страві додаткового аромату та ніжності. Смачного!