Секрети грузинського лобіо: смачний рецепт для справжніх гурманів

Секрети грузинського лобіо: смачний рецепт для справжніх гурманів
4.2
(11)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 середні цибулини
  • 220 гр червоної квасолі сухої
  • 50 гр волоських горіхів
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • кілька гілочок кінзи
  • 2 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком
  • спеції за смаком (наприклад Хмелі-сунелі)

Рецепт приготування страви:

  1. Червону квасолю замочити в холодній воді й залишити на 6-8 годин. Через зазначений час злити воду, влити в каструлю чисту холодну воду, всипати квасолю і поставити на вогонь.
  2. Варити червону квасолю після закипання протягом 50-60 хвилин при слабкому кипінні. Потім відкинути квасолю на друшляк, злити рідину в окрему ємність. Перекласти варену квасолю назад у каструлю, влити приблизно півсклянки води, в якій варилася квасоля, і трохи пом'яти все картоплем'ялкою.
  3. Цибулю почистити і порізати маленькими шматочками, часник почистити і дуже дрібно порізати. На пательні розігріти 3-4 ст.л. рослинної олії і викласти цибулю з часником. Смажити овочі 2-3 хвилини до золотистого кольору і додати квасолю. Обсмажувати все разом на помірному вогні ще 1-2 хвилини.
  4. Потім додати в сковорідку томатну пасту, посолити й поперчити за смаком. Готувати лобіо з червоної квасолі приблизно 3-4 хвилини на середньому вогні, періодично помішуючи.
  5. Тим часом подрібнити очищені волоські горіхи за допомогою блендера або качалки. Додати подрібнені горіхи в сковороду і перемішати. Кінзу промити, обсушити і нашаткувати, додати в грузинське лобіо і перемішати.
  6. Готувати лобіо ще кілька хвилин і зняти сковороду з вогню, накрити її кришкою. Лобіо по-грузинськи буде смачнішим, якщо дати йому настоятися під кришкою близько 10-15 хвилин. Зняти кришку, розкласти лобіо по тарілках і подавати до столу в гарячому вигляді. Смачного!

Хмелі-сунелі, традиційні грузинські спеції, надають лобіо особливого смаку та аромату. Крім того, волоські горіхи надають страві хрусткості та збагачують її корисними речовинами. Лобіо можна подавати як головну страву або як гарнір до м'ясних страв. Ви можете експериментувати зі спеціями та додавати свої улюблені інгредієнти, щоб створити власний унікальний смак лобіо. Спробуйте грузинську кухню і насолоджуйтеся смаком цієї дивовижної страви!